FOTO: Nepodarený retardér na Trhovej ulici nahneval Dúbravčanov - upokojovať ich musel Miestny úrad!

18.9.2019

Zdroj: FB Dúbravka

Páčil sa vám článok?

Prekvapenie,údiv, hnev, smiech, ale hlavne nepochopenie zámeru spôsobila fotografia nepodareného retardéra a priechodu na Trhovej ulici v Dúbravke. Nachádza sa na ňom evidentná terénna nerovnosť, o ktorú by ľahko mohol chodec zakopnúť a spadnúť na cestu. Miestny úrad však vyrukoval s prekvapujúcim vysvetlením celého problému.

"To je možné snáď len na Slovensku! Si z nás robíte srandu? Veď to vyzerá ako keby kopali z dvoch strán tunel a netrafili sa v strede...Tí robotníci určite neboli triezvi... Asi ten retardér dali postaviť retardovaným." Aj takéto reakcie vyvolala fotografia nedávno dokončeného retardéra na Trhovej ulici v Dúbravke, ktorú na Facebooku zverejnil pán Martin s jedinou otázkou: "Prečo?" Zo snímky je zrejmé, že dlažby do seba nezapadá, respektíve na priechode vznikla nerovnosť, ktorá môže byť veľmi nepríjemnou prekážkou nielen pre chodcov, ale poškodiť by mohla aj pneumatiky áut, ak by vošli priamo na ostrú hranu. 

Zdroj: FB Dúbravka

​Retardér na Trhovej ulici v Dúbravke vyzerá momentálne takto...

Nakoľko sa medzi desiatkami ľudí nenašiel nikto, kto by vedel pochopiť prípadne vysvetliť, ako a prečo takéto niečo mohlo vzniknúť, tak občania kontaktovali Miestny úrad a ten im poskytol aj na sociálnej sieti celkom nečakané vyjadrenie: "Prečo vyzerá priechod na Trhovej tak, ako vyzerá? Nie je to náhoda, ani chyba, ale postup, ktorého výsledkom má byť bezpečnejší pohyb ulicou. Zvýšený priechod sa upravuje a bude v najbližších dňoch dokončený. Práce na ňom prebiehali na etapy. Počas prác na prvej etape a kontrol sa prišlo na to, že nábeh na priechod nie je dostatočný pre spomalenie áut. Začali sa však medzitým už práce na druhej etape, kde sa už nábeh tvoril strmší hneď. Po dokončení druhej časti firma opraví aj prvú tak, aby nábehy boli rovnaké. Ďakujeme za pochopenie a verím, že po oprave bude prechod cez cestu bezpečnejší."

(ars)

Páčil sa vám článok?