Kuriózna situácia v Dúbravke: Už roky netušia, komu asfalt patrí a kto ho má opraviť...

6.4.2019

Zdroj: L.B.

Páčil sa vám článok?

Bratislavská Dúbravka už roky rieši problém s asflatom v okolí Domu služieb, ktorý sa obyvateľom rozpadáva pod nohami. Mestská časť tvrdí, že riešiť nevyhovujúci stav by aj chcela, ale naráža na problém. Tvrdí, že pozemok patrí mestu, no poškodený asfalt nie. Bratislavské noviny zistili, ako to naozaj je.

„Na magistrát Hlavného mesta Bratislavy sme od roku 2016 napísali bývalému vedeniu celkovo 12 oficiálnych listov a absolvovali sme viacero osobných stretnutí k tomuto problému,“ informovala nás hovorkyňa Dúbravky Lucia Marcinátová. Stále vraj dostávali rovnakú odpoveď. A to, že pozemok patrí mestu, ale asfalt nie. Preto nemôžu s ním nič urobiť. Asfalt by mal vraj odstrániť ten, kto ho tam dal. A kto to bol? Nikto netuší.

Nové vedenie toto „Kocúrkovo“ vidí inak. Pre naše otázky pátrali v archívoch a tvrdia, že nie je to tak, ako sa všetci domnievali a bolo medializované. „O tomto zdedenom dlhodobom probléme vieme. Na ploche pri Dome služieb na Ulici M. Schneidera Trnavského v mestskej časti Bratislava-Dúbravka nezabezpečujeme výkon správy a údržby, lebo nejde o majetok mesta,“ vysvetlil hovorca Bratislavy Peter Bubla. Hlavné mesto preto nemôže investovať svoje peniaze do cudzieho majetku.

Zdroj: L.B.

​„Táto spevnená plocha pred Domom služieb je súčasťou stavby a bola realizovaná ako priestranstvo a prístup k nákupnému centru na Ul. M. Sch. Trnavského. Tento objekt (stavebné označenie – sídlisko Dúbravka Záluhy I., Dom služieb obj. I – 13) bol podľa zápisnice o odovzdaní a prevzatí zo dňa 31. 8. 1977 prevzatý a užívateľom mali byť Komunálne služby mesta Bratislavy, Ul. Na paši č.4.,“ vysvetlil nám situáciu Peter Bubla.

Podľa jeho slov pri neskoršom predaji jednotlivých prevádzok novým majiteľom mala byť pomerne rozdelená a prevedená ako súčasť stavby aj táto plocha. O tom však môže mať podľa jeho slov bližšie informácie iba nástupca Komunálnych služieb.

Zdroj: L.B.

„Mestskej časti Dúbravka vieme byť nápomocní pri prípadných rokovaniach mestskej časti s majiteľmi prípadne s prevádzkovateľmi prevádzok v budove,“ odkázal vedeniu Dúbravky hovorca Matúša Valla.

(lb)

Páčil sa vám článok?