Kam s tínedžerom? Komunitné centrum Christiana ponúka mladým stráviť ich voľný čas zmysluplne

22.1.2019
0

Zdroj: FB Dúbravka

Páčil sa vám článok?

V komunitnom centre Christiana v Dúbravke sa rozhodli pondelky venovať voľnému času tínedžerov.

Vyrastá vám doma mladý tínedžer, ktorý nemá krúžky? Trávi veľa času s mobilom alebo pri počítači? V Komunitnom centre Christiana bude mať možnosť realizovať sa každý pondelok poobede so svojimi rovesníkmi. Takto môže zmysluplne stráviť svoj voľný čas a zároveň spoznať nových kamarátov.

Mestská časť Bratislava-Dúbravka totiž včera informovala verejnosť prostredníctvom sociálnej siete o novinke pre mladých. 

Zdroj: FB Dúbravka

​Každý pondelok v čase 14.00 - 17.00 majú tínedžeri v Dúbravke možnosť tráviť svoj voľný čas v Komunitnom centre Christiana na Bagarovej 20, v klube pre nich určenom.

V centre vznikla potreba vyhradiť čas práve pre mladých, ktorí ak nemajú krúžky, trávia svoj voľný čas sami doma s mobilom alebo na ulici.

Preto sa centrum v pondelok zatvorí pre verejnosť a tento deň patrí výhradne mladým. Klub sa snaží vytvárať pre nich bezpečný priestor pre trávenie voľného času. Približuje sa im v tom, čo im je blízke.
Spoločne hrajú nintendo a premietajú ho na stenu, sledujú a komentujú. Popritom je priestor na spoločne rozhovory a priateľstva. Niektorí siahnu po klasických hrách alebo si robia domáce úlohy.
Aktivitu klubu podporila Nadácia pre deti Slovenska z grantového programu Hodina deťom. Hoci grant vo februári končí, klub bude pokračovať naďalej.

Zdroj: FB Dúbravka

(bal)

Páčil sa vám článok?