FOTO: Galéria Šrot Park sa rozrastá, zlodeji tu však ukradli jeden z exponátov

8.6.2021
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Medzi obľúbené miesta Bratislavčanov, ktoré sa najmä s deťmi určite oplatí navštíviť, patrí originálna prírodná galéria Šrot Park v Devínskej Novej Vsi. O to smutnejšie je, že už i tu sa našli ľudia, ktorí nemajú zábrany a ukradli jeden z exponátov.

Galériu, v ktorej môžete obdivovať rôzne zvieratá či ľudské postavičky vyrobené zo starého šrotu, navštevujú najmä rodiny s deťmi. Vstupné je dobrovoľné, a tak je prístupná naozaj i tým, ktorí majú hlbšie do vrecka. Deti tu nájdu najmä zvieratá zo slovenskej prírody, ale i modely ľudí či rozprávkové bytosti a najnovšie tu pribúdajú aj zvierací obyvatelia exotiky ako opice, žirafa, lev či rôzne plazy. "Najnovším exponátom je hyena,"  prezradil nám zakladateľ Šrot Parku a autor vystavených diel Branislav Pokorný. Dovedna v galérii pod holým nebom nájdete už 118 diel.

Bohužiaľ, i do galérie už zavítali zlodeji. Prednedávnom, koncom mája, ukradli sošku sovy plamienky driemavej. Majiteľ galérie síce vyzval na sociálnej sieti zlodejov, aby ju vrátili, no bez úspechu. "Nie, nevrátila sa. predpokladám, že ju má niekto vystavenú v záhrade," povedal nám pán Pokorný s tým, že našťastie je to jediný prípad, keď sa niekto na jeden z exponátov ulakomil.

Zdroj: ms

Namiesto plamienky tu nájdete už iba jej fotografiu.

Galéria sa pritom naďalej rozrastá, takže ak ste sem dlhšie nezavítali, môžete natrafiť na nové exponáty. "Zhruba každý mesiac pridám niečo nové, niekedy toho bolo aj viac," vysvetlil Branislav Pokorný s tým, že pripravuje aj nejaké noviny, ktoré sú však zatiaľ tajomstvom.

FOTOGALÉRIA:

K Šrot Parku sa dostanete jednoducho. Odbočíte na Cyklomost slobody a tesne pred ním zahnete doprava a prejdete povedľa lanového centra Tarzania. park sa nachádza cca 300 metrov od mosta.

(ms)

Páčil sa vám článok?