FOTO a VIDEO: Kamionisti pred Volkswagenom nechávajú po sebe odpad a fekálie. Kto je za to zodpovedný?

22.3.2019
0
Kamióny pri Volkswagene

Zdroj: js

Páčil sa vám článok?

Kto je za ten hnus zodpovedný? Pravidelné odstavené kolóny kamiónov pozdĺž cesty pred vstupom do závodu Volkswagenu sú už dlhšie tŕňom v oku obyvateľov bratislavskej Devínskej Novej Vsi. No problém je ďaleko horší. Nie sú ním len odstavené kamióny, ale hlavne vyhodené fľaše, vrecúška od bagiet a fekálie... Jednoducho obrovské množstvo odpadu, ktoré po vodičoch kamiónu v prírode zostáva.

A ako na situáciu reagoval Volkswagen Slovakia? „Nákladné vozidlá našich dodávateľov, resp. kamióny smerujúce do Volkswagen Slovakia majú v bezprostrednej blízkosti JIT brány k dispozícii 148 parkovacích miest. Vjazd na parkovisko naším dodávateľom fyzicky neobmedzujeme a sme s nimi v kontakte ohľadom dodacích termínov, ako aj prípadného plánovaného rušenia produkcie. V budove riadiaceho miesta prebieha evidencia kamiónov s výrobným materiálom a časť priestorov slúži vodičom kamiónov. K dispozícii tu majú automaty na kávu a občerstvenie, ako aj toalety a sprchy či smetné nádoby,“ reagovala hovorkyňa Volkswagen Slovakia Lucia Kovarovič Makayová.

VIDEO:

Dodala, že za správanie iných účastníkov cestnej premávky nenesú zodpovednosť.

VIDEO:

No podľa našich informácií problém je inde. Kamióny, ktoré smerujú do Volkswagenu a neprídu v presne stanovenom čase, môžu síce ísť na parkovisko, o ktorom sa zmieňuje hovorkyňa, no musia si za to platiť. A to subdodávatelia a vodiči ochotní nie sú. Presne toto sme sa dozvedeli od jedného z kamionistov, ktorý stál a parkoval za krajnicou.

FOTOGALÉRIA:

​​Otázok je teda viac. Môžu tam kamionisti stáť? Kto by mal odpratať bordel?​

Parkovisko pre kamióny v areáli závodu (video):

(lb)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie