O kreslo starostu Devínskej Novej Vsi má záujem aj D. Krajčír

13.9.2018
Dárius Krajčír

Zdroj: dariuskrajcir.sk

Páčil sa vám článok?

Podpora projektov v oblasti športu, kultúry, bezpečnosti, ale tiež sociálnej a zdravotnej starostlivosti. To sú tematické priority, s ktorými vstupuje do boja o kreslo starostu bratislavskej Devínskej Novej Vsi Dárius Krajčír. Do tohtoročných jesenných komunálnych volieb ide ako kandidát s podporou koalície SaS, Sme rodina a Nova.

„Moje rozhodnutie kandidovať na starostu prišlo po rokoch práce pre Devínsku Novú Ves a Devínskonovovešťanov. Generácie mojej rodiny tu žili a pôsobili, Devínsku Novú Ves mám v krvi,“ uviedol Krajčír. Obyvateľom chce ponúknuť svoje viac ako desaťročné skúsenosti práce na miestnom úrade, najmä v oblasti kultúry, športu a služieb občanom či organizácie viacerých podujatí mestskej časti. Jeho snahou tiež je, aby mali obyvatelia v inštitúciách a organizáciách miestnej samosprávy oporu.

„Jedným z významných projektov, ktorý chcem občanom vo svojom volebnom programe ponúknuť, je vybudovanie viacúčelovej športovej haly, ktorá by bola centrálnym miestom pre čo najväčší počet našich združení a organizácií,“ priblížil Krajčír. Jednou z jeho priorít je práve podpora organizácií, ktoré pracujú s mládežou. Zamerať sa však chce aj na zlepšenie starostlivosti o seniorov. „V neposlednom rade chcem zvýšiť transparentnosť miestnej samosprávy tak, aby nevznikal priestor pre čo i len náznaky korupcie. Každý občan má právo pozerať starostovi a voleným zástupcom na prsty“ poznamenal Krajčír. Podrobnejší volebný program plánuje ešte zverejniť.

Po tohtoročných novembrových voľbách dôjde na poste šéfa miestnej samosprávy k výmene. Súčasný starosta Milan Jambor totiž obhajovať svoju funkciu neplánuje. O starostovské devínskonovoveské kreslo sa uchádza aj bratislavský mestský poslanec Peter Hanulík, a to ako nezávislý kandidát. Mená všetkých oficiálnych kandidátov budú zverejnené po ich zaregistrovaní miestnou volebnou komisiou.

(TASR)

Páčil sa vám článok?