V Devíne konečne otvoria potraviny. A nie hocijaké...

20.10.2021
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Hoci to znie neuveriteľne, v mestskej časti Bratislava - Devín sa nenachádza ani jedna predajňa potravín (ak nerátame maličkú trafiku). No to sa už čoskoro zmení, v novembri tu otvárajú potraviny, ktoré budú naozaj výnimočné.

Nové "Potraviny od našich", ako znie ich oficiálny názov, otvoria 2. novembra v centre tejto mestskej časti na Hradnej ulici. Obchod s potravinami tu nemajú od leta 2019, aj dovtedy tu bol otvorený iba o maličký obchod (nie samoobsluha) zriadený v garáži jedného z rodinných domov. Miestni obyvatelia tak musia na nákupy cestovať do niekoľko kilometrov vzdialenej Devínskej Novej Vsi , čo je pre starších či ľudí bez auta problém.

Pokiaľ ide o nové potraviny, budú mať vlastnú pekáreň. Zámerom je priniesť do sortimentu vysokú kvalitu najmä od slovenských producentov, no základné potraviny by mali byť lacné. Nepôjde o žiadnu z doteraz známych sietí, i keď pri rozbehu by im mal pomôcť Kraj (Terno). V priestoroch nového obchodu nájdete aj kaviareň a v podzemnej časti aj naozaj výnimočnú vinotéku. 

Zdroj: ms

Potraviny otvoria 2. novembra.

Za vybudovaním nových potravín stojí finančník Patrik Tkáč, ktorý v tejto mestskej časti Bratislavy aj žije.

Do svojho projektu zahrnul aj vybudovanie parkoviska (vo fotogalérii), detského ihriska, úpravu chodníkov a obrubníkov a ďalšie pozitívne zmeny v okolí.

FOTOGALÉRIA:

Výnimočná vinotéka

V podzemí budovy nájdete aj vinotéku. Okrem toho, že má byť s ponukou cca 1500 druhov vína jednou z najväčších na Slovensku, ponúka aj ďalšie benefity. Víno je v nej uskladnené v dokonalých podmienkach z pohľadu teploty, vlhkosti a svetla. To však nie je zďaleka všetko. V príprave je špeciálna služba s robotom s umelou inteligenciou, ktorý zákazníkom na základe minulých nákupov a ochutnávok pomôže pri nákupe i orientácii vo vinotéke. Keď si víno v komunikácii s robotom vyberiete, vinotéka potemnie a svetlo pomôže nájsť konkrétne víno. "Ceny vo vinotéke budú v jednotlivých cenových hladinách nižšie ako v iných predajniach vrátane online obchodov. Cenovo vyššie kategórie sa porovnávajú s najlepšími cenami vo winesarcheri. Každé víno je vo vinotéke z nejakého špecifického dôvodu . Snažíme sa k vínu dodať aj príbeh a každé víno má svojich garantov z radov rešpektovaných vinárov," uviedol na sociálnej sieti Patrik Tkáč s tým, že až 90 percent všetkých vín dovážajú priamo od výrobcov bez zložitých medzitransferov znehodnocujúcich víno.

(ms)

Devínčania už majú plné zuby dlhoročného problému. Podpisujú petíciu, žiadajú riešenie

Devín určite patrí medzi najatraktívnejšie a najmalebnejšie kúty Bratislavy. Mnoho ľudí však ani netuší, že táto mestská časť roky zápasí s astronomickým dlhom, ktorý nemá šancu nikdy splatiť, a tak je jej akýkoľvek možný rozvoj prakticky mŕtvy. Devínčania si však povedali, že už majú tejto situácie dosť a podpisujú sa pod petíciu, v ktorej vyzývajú primátora i mestských poslancov na aktívne riešenie problému.

Páčil sa vám článok?