Voda sa valila, Bratislavu zasiahla búrka, vodič v Devíne "utopil" Mercedes

13.8.2020
0

Zdroj: Janka M.

Páčil sa vám článok?

Hlavné mesto vo štvrtok podvečer zasiahla silná búrka. Hoci netrvala dlho, na niektorých miestach paralyzovala dopravu. Extrémna situácia nastala v Devíne.

Veľké množstvo zrážok medzi 18:00 a 19.00 h spôsobilo v niektorých častiach Bratislavy doslova malú potopu. Napríklad Devínska cesta spájajúca Karlovu Ves s Devínom pripomínala miestami jazero.

Najkomplikovanejšia situácia bola priamo v Devíne pri škole, tu zvykne pri silných zrážkach voda cestu zaplaviť bežne. Na miesto prišli pomôcť hasiči, vozidlá museli pred úsekom zaplaveným vodou stáť. Priamo na vozovke uviazol Mercedes, ktorého vodič sa pokúsil prejsť, no neuspel. Hasiči autá nakoniec v jednom pruhu na striedačku púšťali, keďže dážď zoslabol. Autobus idúc po ceste vytváral na vode veľké vlny, no situácia sa pomerne rýchlo upokojila. Okolo ôsmej večer bola cesta úplne prejazdná.

Zdroj: Alenka L. K.

Situácia na parkovisku pred reštauráciou Srnčík.

Zdroj: ms

Takto vyzerali pri pohľade z autobusu cesty, po ktorých potoky vody stekali na Devínsku cestu.

Zdroj: ms

​Autobus idúc po Devínskej ceste vytváral veľké vlny.

Zdroj: ms

Tohto muža vlny zaliali, zobral to s humorom, autobusárovi síce zahrozil, ale situáciu sprevádzal smiech, zrejme bol aj tak mokrý od hlavy po päty.

Zdroj: ms

Vodič s Mercedesom ostal stáť na ceste.

Zdroj: ms

Situáciu pomáhali riešiť hasiči.

"Problém je v kanalizačnom poklope za zvodidlami. Na poklope sú diery cca 4 cm v priemere, čo je nedostačujúce. Treba ho prerobiť na mrežovanú štruktúru, ako na bežných kanalizačných odtokoch. Stačilo nám odstrániť poklop a voda do pol hodiny krásne odtiekla. Z dôvodu bezpečnosti sme poklop vrátili. K parkovisku u Srnčíka a zatopeniu prispeli zanesené koše blatom a inými vecami, čo spôsobilo slabý prietok vody. Koše sme vybrali a vyčistili. Odvodnilo sa to do pol hodiny cca. Aj malé veci ako je prerábka poklopu a pravidelne čistenie kanalizačných košov by prispeli k predchádzaniu takýchto situácií," vysvetlil príčiny množstva vody Ladislav Miklóš, ktorý na mieste velil dobrovoľným hasičom.

Zdroj: Michaela

Situácia v Devíne.

Zdroj: Janka M.

Autá riskovali, že uviaznu vo vode.

Zdroj: Janka M.

​Autobus čakajúci na povolenie prejazdu.

Zdroj: Janka M.

​Obyvateľom prišli na pomoc hasiči.

Zdroj: Janka M.

​Zaplavená Devínska cesta.

Zdroj: Janka M.

​Hasiči zasahujú pri návaloch vody v Devíne.

(ms)

Páčil sa vám článok?