VIDEO Korčok objal veľvyslanca: Na priechod Čunovo - Rajka dorazil náš diplomatický konvoj z Ukrajiny

4.3.2022
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Už sú doma a v bezpečí. O 22:00 h v piatok 4. marca dorazil na Slovensko po strastiplnej ceste z ukrajinského Kyjeva diplomatický konvoj. Nachádzali sa v ňom i cudzinci, ktorí sa na našej ambasáde dočkali pomoci.

V konvoji dorazilo po trojdňovej ceste na hraničný priechod Čunovo - Rajka 29 ľudí, boli medzi nimi okrem veľvyslanca na Ukrajine Mareka Šafina zamestnanci veľvyslanectva a aj cudzí štátni príslušníci, napríklad novinári z Británie, Nemecka, ale aj občania Ukrajiny, Afganistanu a deti. Naša ambasáda totiž prichýlila aj cudzincov, ktorí sa chceli ukryť pred hrôzami vojny.

Konvoj, ktorý sa z Kyjeva od stredy rána presúval cez Moldavsko, Rumunsko a Maďarsko, privítal minister zahraničných vecí Ivan Korčok. Príchod bol dojímavý, Korčok Šafina objal. Našu ambasádu sme totiž šťahovali ako jedna z posledných krajín, jej osadenstvo trávilo posledné noci v podzemí, kde neraz spali i na zemi. 

"Bolo to hektické, akonáhle bol poplach, skrývali sme sa v pivničných priestoroch. Keď nebol poplach, snažili sme sa pracovať v kanceláriách, aby sme udržiavali Slovenskú republiku v informačnom toku, aby vedeli, čo sa deje na Ukrajine," priblížil slovenský policajný pridelenec Ľudvik Šoltés s tým, že po zásahu televíznej veže raketou už na veľvyslanectve nefungoval internet.

Zdroj: ms

Spoločná fotografia časti konvoja s ministrom Ivanom Korčokom.

Minister zahraničia Ivan Korčok objal prichádzajúceho veľvyslanca Mareka Šafina:

Ivan Korčok a Marek Šafin sledujú spolu ďalšie prichádzajúce vozidlá konvoja:

(ms)

Páčil sa vám článok?