VIDEO: Dunaj z vtáčej perspektívy. Policajti aj hasiči monitorujú hladinu

4.6.2024

Zdroj: ac

Páčil sa vám článok?

V súvislosti s vývojom hydrometeorologickej situácie v Bratislavskom kraji dnes policajti vykonali letecký prieskum stavu stúpania hladín toku rieky Dunaj a Moravy za účasti pracovníkov Slovenského vodohospodárskeho podniku a príslušníkov hasičského a záchranného zboru.

Situácia je momentálne stabilizovaná a nie sú zatiaľ zaplavené žiadne pozemné komunikácie, okrem uzatvoreného parkoviska na Tyršovom nábreží.

Pri vzniku povodne je potrebné chrániť predovšetkým zdravie a až potom majetok. Ľudia by sa mali riadiť pokynmi povodňových orgánov, polície a záchranárov a rešpektovať oficiálne informácie o vývoji situácie. Vyplýva to z odporúčaní Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR. Na občanov tiež apeluje, aby v takejto situácii pomohli starým, bezvládnym a deťom bez dozoru.

FOTOGALÉRIA:

"Pohybujte sa zásadne mimo zatopenej oblasti a nikdy nevstupujte do prúdiacej vody. Vyhýbajte sa elektrickému vedeniu a zapnutým elektrickým spotrebičom. Všimnite si možný únik plynu. Nepoužívajte otvorený oheň a nefajčite. Svieťte len baterkou," zdôraznil úrad.

​(ivk)

Páčil sa vám článok?