Pozor na túto podvodnú stránku. Vymáha od ľudí peniaze

26.9.2022
Peniaze

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Slovenská komora audítorov (SKAU) upozorňuje na podvodnú stránku OverenaSpolocnosť.sk, ktorá sa podvodným spôsobom pokúša vymáhať od ľudí a firiem peniaze za neobjednané služby takzvaného "účtovného auditu".

"SKAU preto vyzýva firmy a občanov, ktorí dostali takéto faktúry za nevyžiadané služby, aby ich neuhrádzali, a prípadne sa obrátili s podnetom na orgány činné v trestnom konaní," zdôraznila komora, ktorá v posledné dni dostala viacero podnetov upozorňujúcich na podvodný projekt "OverenaSpolocnost.sk".

Priblížila, že súčasťou pokútnych výziev na úhradu faktúr je poukazovanie na rozhodcovské doložky Rozhodcovského súdu komory. "Ide o hrubé zneužívanie dobrého mena rešpektovaného súdu i komory ako takej," vyhlásila SKAU, ktorá sa voči tomu dôrazne ohradzuje a na ochranu dobrého mena podnikne potrebné právne kroky.

Konanie okolo stránky OverenaSpolocnost.sk môže podľa komory zároveň napĺňať znaky skutkovej podstaty trestného činu podvodu a zneužitia účasti na hospodárskej súťaži. "Myslíme si, že vecou by sa mali zaoberať aj orgány činné v trestnom konaní," doplnila.

​(tasr)

Páčil sa vám článok?