Osvieženie v horúcich dňoch ponúkajú v meste pitné i hmlové brány

29.6.2022
0

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Osvieženie v horúcich dňoch ponúkajú obyvateľom i návštevníkom Bratislavy pitné i hmlové fontánky. Tie sú rozmiestnené na viacerých frekventovaných miestach najmä v centre mesta. Informuje o tom hlavné mesto na sociálnej sieti.

"Hmlové fontánky spríjemnia deň na Hviezdoslavovom námestí, na Hlavnom námestí, na Námestí SNP, v Medickej záhrade, na Dulovom námestí, Námestí M. Benku a v Parku Andreja Hlinku," približuje bratislavský magistrát.

Osvieženie ponúka aj 19 pitných fontán, napríklad na Námestí SNP, dve na Hviezdoslavovom námestí, na Župnom námestí, Hlavnom námestí, na Michalskej ulici, na nádvorí Primaciálneho paláca či v letnej čitárni na Michalskej ulici. Ďalšie dve sa nachádzajú na Hradnom vrchu, jedna v parčíku na Svoradovej i Karloveskej ulici či na Einsteinovej ulici. Tri sú umiestnené v Sade Janka Kráľa, jedna na Železnej studničke, na Karadžičovej ulici a v Medickej záhrade.

Pre Bratislavu platia v stredu popoludní výstrahy druhého stupňa pred vysokými teplotami. Tie môžu vystúpiť na 35 až 36 stupňov Celzia. Rovnaké výstrahy sú vydané predbežne aj na štvrtok (30. 6.). V piatok (1. 7.) platia zatiaľ výstrahy prvého stupňa, teplota by sa mala vyšplhať na 33 až 34 stupňov Celzia.

(TASR) 

Páčil sa vám článok?