BTB chce vyrokovať skoršie obnovenie linky Twin City liner

11.6.2021
Twin City Liner

Zdroj: FB Soňa Svoreňová

Páčil sa vám článok?

Vedenie Bratislava Tourist Board (BTB) chce využiť aktualizáciu cestovateľského semafora a uvoľnenie opatrení na to, aby sa pokúsilo vyrokovať skoršie sprevádzkovanie lodnej linky medzi Bratislavou a Viedňou Twin City liner (TCL). Avizuje to predseda predstavenstva BTB Vladimír Grežo.

Podľa medializovaných informácií a oznámení prevádzkovateľa katamaranu, ktorý spája po Dunaji rakúsku a slovenskú metropolu, by k obnoveniu prevádzky malo prísť od 1. augusta.

Budúci týždeň chce Grežo na stretnutí prevádzkovateľa presvedčiť, že po uvoľnení opatrení a možnosti pre zahraničných návštevníkov Bratislavy preukázať sa aj negatívnym Ag testom, vykonaným na území susedného štátu, by mohlo prísť k obnoveniu linky aj skôr.

"Verím, že sa nám podarí dohodnúť zmenu rozhodnutia TCL. Pozitívnym príkladom je aj loď MS SwissCrown, ktorá k nám už budúci týždeň na palube privezie nemeckých hostí," uviedol predseda predstavenstva BTB.
Rakúsko i Nemecko patria medzi päť krajín, odkiaľ prišlo v roku 2020 najviac turistov do Bratislavy. Najčastejšími návštevníkmi hlavného mesta SR boli Česi.
Lodná linka TCL premáva medzi Bratislavou a Viedňou od júna 2006.

(TASR) 

Páčil sa vám článok?