BEDEKER GURMÁNA: Vyberte sa do exotiky cez gurmánsky zážitok – prekvapení sme zažili viac

6.3.2021

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

Podaktorí politici, športovci aj instagramové celebrity napriek odporúčaniu znížiť mobilitu zamierili na horúce pláže. Vyberte sa s nami do sveta aspoň cez gurmánsky zážitok. Mexické a ázijské špeciality z reštaurácie Chilantro, ktorú nájdete v OC Eurovea, sú plné prekvapení – ako to už na cestách za exotikou býva.

Gastroprevádzka Chilantro predstavila svoje začiatky ako 30-dňový streetfood projekt, pre ktorý si zvolili fúziu mexickej a ázijskej kuchyne s množstvom zaujímavých chutí. Nechýba v nich čili či koriander, ktorým, ako sme sa presvedčili, majster kuchár určite nešetrí.

Ak si objednáte Kuracie tacos  (7,40 ), zabalia vám tri bohato naplnené kukuričné tortilly. Okrem kúskov pečeného mäsa v nich nájdete šalát, fazuľu, skvelú paradajkovú salsu, syr čedar či guacamole. V jedle vnímate aj spomínaný koriander, ktorý pre svoju veľmi špecifickú chuť nie každému sadne, ale holt, je súčasťou mexickej kuchyne. Nám napríklad prekážal v bun bo nam bo, ale tu nie. Rôznorodosť chutí bola super, cítili ste aj syr, aj salsu, aj guacamole... výborné šťavnaté jedlo. Tri placky sú až-až, dve vám úplne stačia. Napriek podivuhodnému tvaru sa celkom dobre konzumovali, nič z nich nevypadávalo, konzistencia držala pospolu. Výborná zmena oproti známym chutiam.

Zdroj: Marián Dekan

​Kuracie tacos

Pri kukuričných čipsoch Nachos (3,50 ), zapečených so syrom čedar, smotanou a posypaných koriandrom nás sklamalo, že v boxe neboli väčšie kusy. Nachystali nám veľa malých rozdrobených kúskov, človek mal dilemu, ako ich vlastne jesť. Rukou to nešlo, bolo to nekomfortné, takže čo - lyžicou, vidličkou? Chuťovo boli dobré, ale ak zvážime aj cenu... Raz stačilo.

Zdroj: Marián Dekan

​Nachos

Porcia Hovädzieho burrita (7,90 ) prekvapila najskôr veľkosťou, polovicu z nej sme hneď odložili na neskôr. Pšeničná tortilla bola plná šťavnatých ingrediencií (pečené hovädzie, syr čedar, guacamole, paradajková salsa, smotana, šalát...), nič suché a neprehltnuteľné, ako sa to občas stáva v iných podnikoch. Prekvapila aj štedrá dávka koriandru. Na oboch koncoch placky sme tiež výrazne vnímali pikantné papričky jalapeňos, ktoré nám na konci každého sústa pripomínali, že v tejto chvíli sme skutočne Mexiku. Veľmi fajn.

Zdroj: Marián Dekan

​Hovädzie burrito

Hovädzí bun bo nam burrito (7,90 ) kombinoval ingrediencie a chute, ktoré by nám v živote nenapadli. Ryžové rezance v pšeničnej tortille spolu s ďalšími prísadami boli takým ozvláštnením jedla, že sme ho museli vyskúšať. A zistili sme, že nám to dokopy naozaj nesedí... Mäsko však bolo dobre dochutené, zelenina čerstvá a chutná a bolo jej požehnane, nechýbali ani skvelé mungo klíčky. Arašidy dodávali jedlu chrumkavosť a ak nie ste veľmi na pikantné, štipľavú omáčku srirachu môžete dať bokom. A spolu s ňou asi aj polovicu porcie, bola taká obrovská, že zasýti dvoch.

Zdroj: Marián Dekan

​Hovädzí bun bo nam burrito

Aj Kurací mexický bowl ((7,90 ) bol malým prekvapením. Ak ste milovníkom trhaného mäsa upečeného do chrumkava ako v kebabe, tak v tomto prípade to tak nie je, mäsko bolo jemné. Jedlo však nesklamalo. Našli sme v ňom všetky suroviny avizované v jedálnom lístku (takmer identické ako pri hovädzom burrite), boli čerstvé a chutné. Osobitne vyzdvihujeme ryžu, mala výbornú konzistenciu. Porcia opäť prekvapila veľkosťou, naozaj zasýti aj chlapa, hoci miska na to nevyzerala.

Zdroj: Marián Dekan

Mexický kurací bowl

Spojenie ingrediencií v poslednej špecialite Ázijsky bowl (6,90 ) bolo veľmi dobré, no chuťovo vyznela dosť fádne. Okrem pečeného hovädzieho mäsa a ryžových rezancov sme mali v miske šalát, mrkvu, šalátovú uhorku, klíčky mungo, tmavú hustú omáčku hoisin aj pikantnú srirachu, arašidy či smaženú cibuľku... Stále tomu však čosi chýbalo. Na druhej strane oceňujeme, že všetko bolo čerstvé, a ak sa na jedlo pozrieme z pozície fanúšika diétnejších chutí, tak môže byť.

Zdroj: Marián Dekan

​Ázijský bowl

Naše hodnotenie: ***

Maximum: *****

Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Konzumáciu si redakcia platila sama.

(bn)

Páčil sa vám článok?