Letný tábor v mestských lesoch uprednostní deti zamestnancov magistrátu

19.6.2020
0

Zdroj: FB Mestské lesy v Bratislave

Páčil sa vám článok?

Mnohí rodičia už teraz premýšľajú nad prázdninovým programom pre svoje deti. S výborným nápadom prišiel magistrát: vôbec prvýkrát zorganizovať v mestských lesoch denný letný tábor s prírodovednou tematikou. Ibaže nie všetky deti majú rovnakú šancu.

O detskom prázdninovom tábore, ale aj ďalších letných aktivitách v Bratislave informovali predstavitelia magistrátu a šéfovia mestských organizácií túto stredu. „Mestské lesy v Bratislave prvýkrát organizujú denné tábory zamerané na les, zvieratá či stromy a tiež na živočíchy v riečke Vydrica. Deti budú mať možnosť zúčastniť sa jednodňových exkurzií napríklad za netopiermi alebo populárnych kurzov včelárstva. Prípadne sa zúčastniť vychádzky s výkladom o histórii Hornej Mlynskej Doliny či exkurzie za motýľmi a divokými včelami našich lúk a lesov,“ oznámil primátor Matúš Vallo aj na svojej FB stránke.

Mestské lesy zatiaľ ponuku nového denného tábora nezverejnili, na oficiálne spustenie náboru im totiž chýba súhlas hygienika. Michal Noga, ktorý má na starosti kurzy ekovýchovy, však potvrdil, že pripravovaný program pre deti bude naozaj lákavý. „Vždy sa budeme snažiť o kombináciu výskumnej, bádateľsko-objavnej aktivity s praktickou a výtvarnou činnosťou,“ uviedol pre Bratislavské noviny.

Podmienok na prijatie dieťaťa do tábora nie je podľa neho veľa, okrem štandardných, ktoré sa požadujú v tomto čase (vyhlásenie o zdravotnom stave, kópia preukazu poistenca) je hlavným kritériom vek od 7 do 12 rokov. V skupine by však nemalo byť viac ako15 detí, takže ak počet záujemcov prekročí možnosti, budú medzi nimi vyberať. A už teraz je jasné, koho uprednostnia. 

​„Požiadavka na otvorenie tábora vzišla z magistrátu, aby sa rozšírila možnosť umiestniť deti ich pracovníkov. Aktuálne je situácia taká, že prednostne sa do tábora vezmú deti pracovníkov magistrátu. Keďže sa nám naťahuje čas oficiálneho prihlásenia, je možné, že už budú mať deti umiestnené inde a bude viac voľných miest pre verejnosť,“ doplnil Michal Noga.

Prázdninový tábor bude denný (od 8.30 h do 15.30 h), organizovaný v dvoch turnusoch, pravdepodobne od 6. do 10. júla a od 3. do 7. augusta. Pedagogický aj obsahový dozor zabezpečia vlastní zamestnanci mestských lesov. Hoci sa na letný tábor zatiaľ prihlásiť nedá, už teraz fungujú poldenné a denné výlety. Pri nich nie sú podľa Michala Nogu žiadne priority, iba podmienka minimálne 10 účastníkov a vek dieťaťa nad 7 rokov. 

(ac) 

Páčil sa vám článok?