Jedinečný mestský projekt nezvládol koronakrízu: Elektromobily up! city skončili

1.5.2020
0

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

Ak ste až doteraz odkladali príležitosť prenajať si elektromobil spred budovy Starej tržnice, jazdu si už nevyskúšate. Projekt up! city, ktorý v Bratislave začínal pred troma rokmi, skončil pre koronakrízu.

Unikátnyprojekt, ktorého partnerom bolo aj hlavné mesto, odštartoval v roku 2017 s ponukou prenájmu elektromobilu za 35 eur na deň a elektrobicykla za 20 eur na deň. Vozidlá Volkswagen e-up! boli odstavené v centre mesta pred Starou tržnicou a často ich využívali aj zahraniční turisti.

Od začiatku koronakrízy jazdili na autách a bicykloch up! city tiež dobrovoľníci Starej tržnice, ktorí rozvážali ľuďom produkty od trhovníkov na konkrétne adresy v Bratislave. Od dnešného dňa je to minulosť. „Vážení zákazníci, partneri a priaznivci projektu up! city, s ľútosťou vám musíme oznámiť, že dôsledky pandémie koronavírusu zasiahli aj projekt up! city. Po zastavení prenájmu sme museli z vážnych prevádzkových dôvodov pristúpiť k neľahkému rozhodnutiu ukončiť jeho činnosť k 30. aprílu 2020... Pri tejto príležitosti vám chceme úprimne poďakovať za takmer tri roky úspešnej spolupráce, vďaka ktorej sa nám podarilo spopularizovať a širokej verejnosti predstaviť výhody elektrických vozidiel a zdieľanej mobility, a zároveň uskutočniť množstvo verejnoprospešných aktivít... Bolo nám potešením byť súčasťou vašej mobility,“ informoval tím up! city spolu so spoločnosťou Volkswagen Slovakia na sociálnej sieti.

Zdroj: FB Stará tržnica

Bicykle up! city využívali aj dobrovoľníci pri rozvoze potravín pre ľudí v rámci Bratislavy.

Táto správa sklamala mnohých ľudí – aj tých, ktorí mali prenájom elektromobilu ešte len v pláne. „Ja som sa k vám v lete chystala na prvú jazdu,“ reagovala na facebookovej stránke up! city Martina. Dojímavý odkaz napísal Daniel, ktorý to stihol na poslednú chvíľu: „Veľká škoda, 1 a pol roka som mal v pláne, že si to auto od nich vyskúšam a len tesne som to nakoniec stihol. A to som si pôvodne kvôli počasiu (zima, rizikové cesty) myslel, že to odložím na Veľkú noc, ale dačo ma tak nakoplo (a hlavne bol čas), že zima nezima, musím to konečne vyskúšať. A dobre som urobil... Napriek tejto smutnej správe ďakujem za to, že ste boli. Mne ste splnili jeden životný sen.“

Zdroj: Marián Dekan

(ac)

Páčil sa vám článok?