Dopravný podnik odštartoval mimoriadnu dezinfekciu vozidiel

7.3.2020
0

Zdroj: DPB

Páčil sa vám článok?

Od soboty 7. 3. 2020 začal Dopravný podnik Bratislava a mimoriadnou dezinfekciou vozidiel, ktorú v uplynulých dňoch expresne vysúťažili.

Víťazným uchádzačom je podľa DPB slovenská spoločnosť, ktorá dezinfekciu realizuje na princípe studeného zahmlievania pomocou aerosolového generátora. Použitá látka, ktorá je registrovaná Centrom chemických látok a prostriedkov (CCHLP), je aktívna, obsahuje dezinfekčnú látku s nanočasticami striebra a pôsobí virucídne, fungicídne a biocídne - prirodzeným spôsobom likviduje všetky neželané patogény a tiež pôvodcov zápachu.

"Pre osoby je táto certifikovaná látka bezpečná, pričom dokonca aj jej aplikácia môže byť vykonávaná bez ochranných prostriedkov. Podobný princíp dezinfekcie sa využíva aj v zdravotníckych zariadeniach či v objektoch s vysokým pohybom ľudí a napríklad aj v budapeštianskom metre. Dodávateľ taktiež disponuje osvedčením pre prácu s dezinfekčnými prostriedkami a samotnú dezinfekciu," informuje DPB na sociálnej sieti.

DPB týmto krokom nadväzuje na pilotné testovanie dezinfekcie, ktoré realizoval v januári 2020 na desiatich vozidlách. Priamo namerané výsledky sterov vo vozidlách pred a po dezinfekcii potvrdili účinnosť týchto krokov. Vzhľadom na epidémiu COVID-19 pristúpil DPB v spolupráci s hlavným mestom k plošnej  dezinfekcii vozidiel. 

Zmluva s dodávateľskou spoločnosťou je uzatvorená na dezinfekciu 800 vozidiel, pričom v prvom dni aj vzhľadom na víkendovú prevádzku sa podarilo vydezinfikovať viac než 250 vozidiel. Dokončenie projektu je zmluvne stanovené do nedele 15. marca 2020.

(ms) 

Páčil sa vám článok?