V Deň európskej spolupráce debatovali študenti s umelcami aj o extrémizme

24.9.2019

Zdroj: koláž abn

Páčil sa vám článok?

Medzinárodná spolupráca i boj proti extrémizmu boli témami utorkového Dňa európskej spolupráce v bratislavskom Divadle Aréna. Podujatie pripravil pre študentov stredných škôl Bratislavský samosprávny kraj (BSK) spolu s odborom Interact. Je súčasťou celoeurópskej iniciatívy ECDAY. TASR o tom informovala hovorkyňa BSK Lucia Forman.

Zdroj: BSK

Zámerom je propagácia medzinárodnej spolupráce či predstavenie úspešných projektov. "Práve o spolupráci v rámci Európy budú so študentmi diskutovať speváčka Celeste Buckingham, ako aj herečka Slovenského národného divadla (SND) Judit Bárdos, ktorá zároveň spolu s kolegami pre študentov odohrá predstavenie SND Nátalka, opisujúce skutočné udalosti z Česka z roku 2009," priblížila Forman.

Zdroj: BSK

Ide o príbeh dvojročného rómskeho dievčatka Natálky, ktoré takmer zomrelo po tom, ako do domu jeho rodičov hodili štyria mladíci molotovove kokteily. Počas podujatia budú hostia a moderátor Matúš Krnčok so stredoškolákmi debatovať aj na tému boja proti extrémizmu. Cieľom podujatia je podľa BSK vtiahnuť mladých ľudí do diskusie, aby sa nebáli otvorene diskutovať, klásť otázky a vyjadriť svoj názor či postoj na tému extrémizmu.

Zdroj: BSK

(TASR)

Páčil sa vám článok?