FOTO: Ako to vyzeralo na Národnom pochode za život?

22.9.2019

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Tisíce ľudí v nedeľu smerovali na Námestie Slobody v Bratislave, kde sa uskutoční historicky tretí Národný pochod za život. Vyvrcholí ním séria desiatok rozličných podujatí, ktoré od piatka navštívilo približne 15 000 ľudí...

Hlavný program vyvrcholí na Námestí Slobody. Začiatok programu, pred ktorým sa konala svätá omša v Incheba Expo Bratislava, sa začal o 13:30 a samotný pochod odštartoval o hodinu neskôr. Išlo sa spred Úradu vlády na Námestí slobody, cez Námestie 1. mája, popred Prezidentský palác cez Hodžovo námestie, Štefánikovu, Leškovu, Čajkovského, Štefanovičovu  ulicu a odtiaľ späť na Námestie slobody.

Centrom Bratislavy v nedeľu napokon pochodovalo približne 50.000 ľudí z celého Slovenska s cieľom verejne podporiť ochranu života každého človeka od počatia a prijatie súvisiacich legislatívnych zmien. Pochod bol vyvrcholením série podujatí, ktoré sa začali už v piatok (20. 9.).

"Dnes sa nás tu zišlo 50.000. Boli to ľudia, ktorí prišli, aby povedali, že nám záleží na ochrane života úplne každého človeka, aj toho najmenšieho z nás, nenarodených detí," povedal hovorca Národného pochodu za život Patrik Daniška s tým, že na Slovensku sa podujatie uskutočnilo po tretíkrát.

Organizátori poukázali na to, že potraty sú momentálne legálne do 12. týždňa tehotenstva a ak má dieťa postihnutie, ešte dlhšie. Práve to vnímajú ako diskrimináciu. Verejné zhromaždenie považujú organizátori za silný mandát. "Ľudia chcú, aby nastala nejaká zmena. Niektorí čelní predstavitelia povedali, že tu nie je spoločenská objednávka po zmene, že zákon, ktorý umožňuje zabíjať nenarodené deti, je dostatočný. My si to nemyslíme, aj preto sme sem prišli, aby sme povedali, že stav, ktorý je, je zlý. Chceme ho zmeniť," mienia.

Spoluhovorkyňa národného pochodu Anna-Mária Cerovská zdôraznila aj potrebu konkrétnej pomoci. Za dôležité považuje, aby žiadna žena v zlej sociálnej situácii nezostala bez pomoci. "Sú tu organizácie, ktoré na Slovensku fungujú, ako Poradňa Alexis, Zachráňme životy alebo Áno pre život. Boli by sme radi, keby sa dostali do pozornosti štátu aj nejakým príspevkom," povedala.

Zdroj: FB J.D.

​Zdá sa, že aj viacerí členovia či sympatizanti Ľudovej strany naše Slovensko dnes smerovali na Národný pochod za život...

Zdroj: FB K.F.

​Zelené vlajky a tričká boli v bratislavských uliciach neprehliadnuteľné...

Zdroj: FB D.H.

​Tieto transparenty vystavené v oknách svedčia o tom, že nie všetci majú na iniciatívu KBS rovnaký názor...

Zdroj: TASR

​Zhromaždenie na Námestí slobody...

Zdroj: TASR

​Národný pochod za život vyrazil do ulíc nášho hlavného mesta...

Zdroj: FB B.B.

(ars)

Páčil sa vám článok?