Najlepší spôsob, ako naplniť dom pozitívnou energiou

27.9.2019

Zdroj: Shutterstock /SC

Páčil sa vám článok?

(pr) Z hľadiska učenia Feng Shui by sa osvetlenie malo umiestniť tak, aby harmonizovalo energie Yin a Yang a smerovalo pozitívnu energiu Qi do domu. Ako na to? Ako pri tejto snahe zohľadniť dizajn vhodného osvetlenia so zariadením interiéru?

Svetlo a osvetlenie sú symboly ohnivého prvku, ktorý je obzvlášť potrebný na prilákanie úspechu, šťastia a bohatstva do domu. Aj tu však platí staré dobre známe? „Všetko s mierou.“ Ak je svetla príliš veľa alebo je veľké, „spáli“ všetko, čo mu stojí v ceste, a tak bude trpieť energia domu a jeho obyvateľov. Takže sa nechajte radšej inšpirovať odporúčaniami moderného interiérového štúdia, ako zorganizovať svoj priestor a osvetlenie tak, aby v ňom vládla harmónia a prosperita. 

Ako usporiadať osvetlenie?

Tvar lustra by mal byť okrúhly alebo oválny, bez ostrých rohov a skosení. Dnes je ale moderné všetko, preto vám diktovať v tomto smere veľa nemôžeme. Dôležitejšia je intenzita a veľkosť svetelných lúčov.

  • V hale by malo byť osvetlenie usporiadané tak, aby bolo vždy veľmi ľahké. To, ktoré „otvára“ priestor a umožňuje pozitívnej energii voľne sa pohybovať do iných miestností.
  • Obývacia izba by tiež mala byť jasne osvetlená. Tu je však vhodné umiestniť veľký krištáľový luster s veľkým počtom žiaroviek do stredu obývacej izby: pomôže Chi energii sústrediť sa do stredu miestnosti, čím pritiahne do domu šťastie a prosperitu.
  • Samozrejme, závisí aj od podkladu, od ktorého sa bude svetlo odrážať. Nie je dobré sa spoliehať len na čisto biele steny. Ak si jednu z nich naopak zvýrazníte štýlovým tatranským profilom, nebude so správnym prúdením svetla ten najmenší problém.
  • Ako sme už spomínali, kuchyňa si tiež vyžaduje jasné osvetlenie, pretože sa tu denne sústreďuje veľa energie Jangu, ktorá je sama osebe symbolom ohňa v dome.
  • Osobitná pozornosť by sa mala venovať aj sporákom a krásnym krbom na kľúč. Neodporúča sa ich inštalácia v severnej, severozápadnej a západnej časti domu. Krb vytvára silnú energiu ohňa, zvláštnu atmosféru, ktorá spája všetky domácnosti. S dodatočným a nesprávnym osvetlením, by ste to celé mohli len pokaziť.
 

Myslite na pohodlie a komfort vo vlastnom dome alebo byte, pretože atmosféra vplýva na to, ako sa človek cíti a je schopný zvládať všetky svoje povinnosti. Správne osvetlenie, dobre navrhnuté, naplánované a vopred premyslené, vám s plnením tohto cieľa určite pomôže.

 

Páčil sa vám článok?