Primátor Matúš Vallo vyvesil na Primaciálny palác antifašistickú vlajku - aké reakcie tým vyvolal?

29.8.2019

Zdroj: FB Matúš Vallo má rád Bratislavu

Páčil sa vám článok?

Antifašistickú zástavu vyvesilo mesto Bratislava z Primaciálneho paláca. Informoval o tom primátor hlavného mesta Matúš Vallo na sociálnej sieti. Urobili tak v súvislosti so 75. výročím Slovenského národného povstania (SNP).

"Hlásime sa k odkazu SNP a antifašistickej tradícii Slovenska," napísal k fotografii bratislavský primátor Matúš Vallo. Hovorca Bratislavy Peter Bubla pre TASR doplnil, že vlajka ostane vyvesená na Primaciálnom paláci počas štvrtka ako odkaz na 75. výročie SNP.

Pod fotografiou sa okamžite rozpútala diskusia, pričom prevažná väčšina užívateľov sociálnej siete s takouto verejnou prezentáciou postoja voči fašizmu súhlasila. Pani Martina Fašková napísala:  "úžasný(í)! Ďakujem za to, čo robíte. Znamená to viac, ako sa môže na prvý pohľad zdať." Vladimír Rezek fotku komentoval slovami: "V čase, keď sa rôzne alternatívne živly skrývajúce svoju xenofóbiu, homofóbiu, rasizmus a iné vady za národniarstvo oháňajú slovenskou vlajkou najviac, je takáto prezentácia veľmi vhodná. Klobúk dolu." Niektorí kritici však tvrdili, že mohol dať na palác viac vlajok nielen jednu, na ktorej je navyše symbol fašizmu. "Aj keď je prečiarknutý, tak stále je to hákový kríž..."  poznamenal jeden z nich...

(TASR, ars)

Páčil sa vám článok?