VIDEO: Siedmy ročník Olománie spoznal svojich víťazov, pribudol aj ďalší ambasádor

20.6.2019

Zdroj: FB OLO

Páčil sa vám článok?

Siedmy ročník výchovno-vzdelávacieho projektu Olománia zameraného na vzdelávanie bratislavských detí o správnom nakladaní s odpadom, jeho separovaní, recyklácii a ochrane životného prostredia spoznal svojich víťazov. Po štvrtkovom veľkom finále sa najúspešnejšou školou v hlavnej disciplíne projektu stala Spojená škola internátna (SŠI) Svrčia.

"Na veľkom finále sa zúčastnilo 116 základných, materských a špeciálnych škôl. Víťaznou sa už niekoľkýkrát stala Spojená internátna škola Svrčia. Žiaci vyzbierali 3120 kíl plastov a čo sa týka papiera, tak 18.060 kíl," uviedla pre TASR marketingová manažérka projektu Karin Zvalová zo spoločnosti Odvoz a likvidácia odpadu (OLO), ktorá projekt organizuje.

Druhé miesto potešilo Materskú školu (MŠ) Štrabáčik a tretie miesto sa ušlo MŠ Linzbothova. Top zberačom papiera sa stala Základná škola (ZŠ) Ostredková pred SSI Svrčia a ZŠ Lachova. Top zberačom plastu sa stala SŠI Svrčia pred MŠ Linzbothova a MŠ Kaméliová.
Projekt má taktiež svojich ambasádorov, teda tých, ktorí deti inšpirujú. Najnovším, 20. ambsadárom, sa stal primátor Bratislavy Matúš Vallo.

Zdroj: FB OLO

Celkovo sa za sedem ročníkov Olománie vyzbieralo 1049,6 tony papiera a 209,3 tony plastu. Deti zároveň v rámci výchovno-vzdelávacieho projektu absolvovali 45 podujatí, z ktorých niektoré trvali aj mesiac.

(TASR)

Páčil sa vám článok?