FOTO a VIDEO: Máme vizualizácie, bratislavský osobný prístav má pripomínať Monte Carlo

15.4.2019

Zdroj: Google Maps

Páčil sa vám článok?

K rekonštrukcii budovu osobného prístavu na Fajnorovom nábreží sme opäť o krok bližšie. Dnes sa konalo prvé oficiálne predstavenie budúcej budovy prístavu, ktorá má pripomínať riečnu loď. S tým, že by mal sa pri oprave objektu, zvýšiť aj počet jeho poschodí však nesúhlasia aktivisti z iniciatívy Bratislava otvorene...

Pred niekoľkými dňami sme vás informovali o tom, že bratislavskí aktivisti majú výhrady voči nadstavbe doterajšej budovy Osobného prístavu, ktorá by pri pohľade z Petržalky zakrývala budovu Slovenského národného múzea a výrazne by pozmenila aj doterajšiu panorámu Bratislavy. Viac konkrétnych dôvodov, prečo aktivisti v tejto záležitosti obrátili aj na Krajský pamiatkový úrad, nájdete v našom článku:

​Na dnešnej prezentácii novej budovy budúceho Osobného prístavu, ktorá sa konala (ako inak) na lodi Žilina plávajúcej po Dunaji smerom na Devín a späť, informoval pozvaných hostí a zástupcov médií o plánoch na rekonštrukciu budovy Osobného prístavu viceprezident Slovenská plavba a prístavy - lodná osobná doprava - pán Marek Považan.

Zdroj: lb

​Riaditeľ SPaP-LOD Marek Považan sa netajil tým, že inšpiráciu pri vytváraní vizualizácií budúcej budovy Osobného prístavu hľadali v Monte Carle.

Zdroj: lb

​"V súčasnosti čakáme na vyhlásenie územného konania. Odhadujeme, že pokiaľ všetko pôjde podľa nášho predpokladaného časového harmonogramu, tak na jeseň tohto roku by sme mohli začať s búracími prácami a v priebehu roku 2020 by sme chceli budovu zrekonštruovať," povedal Považan.

Prítomná bola aj starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová, ktorá skonštatovala, že voči plánovanej rekonštrukcii Osobného prístavu nebudú mať na Miestnom úrade žiadne pripomienky, pokiaľ bude všetko v súlade so zákonom. 

Na lodi zaznela aj pesnička Loď do neznáma... 

Vo FOTOGALÉRII Si môžete pozrieť najnovšie vizualizácie budovy Osobného prístavu: 

(lb)

Páčil sa vám článok?