Pridáte sa? V sobotu sa dominanty Bratislavy zahalia do tmy

28.3.2019
0

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

V sobotu 30. marca, presne o 20.30 h miestneho času sa najdôležitejšie dominanty celého sveta zahalia na jednu hodinu do tmy. Hodina Zeme je najväčšia celosvetová environmentálna akcia, ktorá varuje, že sme možno posledná generácia, ktorá môže zachrániť planétu.

Zhasnú aj bratislavské dominanty – Hrad a Prezidentský palác. Pridajú sa tak k iným dominantám, akými sú najvyššia budova sveta Burdž Chalífa v Spojených arabských emirátoch, pyramídy v Egypte, grécka Akropola, rímske Koloseum, Eiffelova veža v Paríži, Big Ben v Londýne či Empire State Building v New Yorku.

 „Cieľom Hodiny Zeme je posilniť vedomie o dôležitosti ochrany prírody, trvalo udržateľného správania a spotreby, o minimalizovaní odpadov či zmene stravovania. Hodina Zeme spája všetkých tých, ktorí si uvedomujú dôležitosť ochrany našej planéty a zároveň svoju silu niečo zmeniť, “ hovorí Miroslava Plassmann, riaditeľka WWF Slovensko (World Wide Fund for Nature).

Do Hodiny Zeme sa môžete zapojiť aj vy. „Pozývame všetkých, aby vypli na hodinu svoje sociálne siete. V prvom rade v sobotu 30. marca o 20:29, teda tesne pred okamihom, kedy zhasínajú svetové metropoly, postnime na Facebook či Instagram čisto čierny obrázok s odkazom:  Túto hodinu vypínam #MojaHodinaZeme #Connect2Earth,“ dodala Miroslava Plassmann.

(ts)

 

Páčil sa vám článok?