Pozrite sa, čo nahnevalo cyklistov z OZ Cyklokoalícia

9.2.2019
0

Zdroj: fb Cyklokoalícia

Páčil sa vám článok?

Cyklistov z OZ Cyklokoalícia nahnevala rampa umiestnená v strede cyklotrasy pri Moste SNP.

Ako môžete vidieť aj na fotografii, rampu umiestnili tentokrát do stredu cyklistickej trasy. V čase, keď po nej nechodí veľa áut, by sa dala ľahko obísť, ale ide o cestu blízko Mosta SNP, ktorá je väčšinou dosť frekventovaná. Práve preto sú cyklisti nahnevaní. Ak by rampu čo i len trochu rozšírili, už by nemusela zasahovať cyklistom do cesty. 

Tento podnet na facebookovej stránke OZ Cyklokoalície rozprúdil živú diskusiu:

,,Ja som teraz tade bežal. Ak by som bol na biku, tak mám dost vážny problém," vyjadril sa do diskusie pán Ivan.

,,Logicky to malo ísť od kraja po kraj vozovky a cyklotrasa by bola nedotknutá," napísal pán Martin.

Zakrátko sa ukázalo, že to nie je jediný takýto podnet:

,,Aj dočasné (na rok) značenie vedia kvalitne umiestniť," upozornil pán Roman zase na ďalšie takéto miesto v hlavnom meste a pridal aj fotografiu:

Zdroj: fb Cyklkoalícia

,,Tieto bariéry by sa aj tak mali dávať na začiatok cesty, aby na ňu nevošlo nič čo nemôže prejsť ďalej. Keď kamión či čo aj zastaví pred touto bariérou, kde sa tu otočí či vráti?"pýta sa pán Jozef.

​,,V Bratislave sa opäť raz nemyslelo na cyklistov. Do správy nám prišli fotky rampy, umiestnenej pri Moste SNP priamo do stredu cyklotrasy. Odoslali sme žiadosť o nápravu a dostali z magistrátu odpoveď, že problém riešia, snáď to potrvá čo najkratšie. Každopádne v týchto miestach zvýšte opatrnosť," informovalo OZ Cyklokoalícia prostredníctvom svojej facebookovej stránky.

(bal)

Páčil sa vám článok?