Metropolis mení pohľad na bývanie v Bratislave

19.4.2024

Zdroj: Mint Investments

Páčil sa vám článok?

Čím je bývanie v Metropolise iné? Nuž, takmer všetkým. Prichádza s jedinečnou kombináciou absolútnych vychytávok v oblasti technológií. Vďaka nim ponúka prémiové a udržateľné bývanie v modernom centre mesta. Jedinečnou architektúrou prepája mrakodrapy so záhradami a svojou polohou zasa históriu s budúcnosťou. Zdá sa vám to ako sci-fi? Trafili ste! Metropolis v novom modernom centre Bratislavy je unikát nielen lokalitou, ale aj filozofiou.

Názov projektu je inšpirovaný prvým sci-fi filmom z r. 1927, kde je Metropolis zobrazený ako futuristické mesto. Rezidenčný projekt bratislavského downtownu napĺňa túto podstatu do bodky, pretože predstavuje skutočné bývanie budúcnosti. Samotný otec projektu Sebastien Dejanovski, spoluzakladateľ a partner Mint Investments, ho nazval sci-fi projektom. Budúci obyvatelia budú bývať v bytoch, ktoré majú kombináciu takých technických vymožeností, aké nemá žiaden iný projekt v downtowne. Svojím veľkorysým a moderným prístupom nastavili latku poriadne vysoko a menia tak pohľad na bývanie v Bratislave.

PODCAST Z METROPOLISU #1 - Sajfa a Sebastien Dejanovski:

Čím je bývanie v Metropolise bývaním budúcnosti? Počnúc architektonickým návrhom a zovňajškom cez najnovšie technológie, až po zelené terasy, ktoré sú v downtowne jedinečné. 

Najmodernejšie technológie sú v štandardnej výbave každého jedného bytu. 

Všetky byty od najmenšieho až po penthouse majú stropné vykurovanie a chladenie. 

V stropoch vedie zhruba 50 km trubíc. V lete v nich bude studená voda ochladzovať interiér a v zime ho bude teplá voda ohrievať. Táto technológia zaručuje dlohotrvajúce bezproblémové fungovanie. Navyše ponúka vysoký komfort regulácie tepla, bez nezdravého fúkania studeného vzduchu v lete a vysušovania vzduchu v zime. 

Použité technológie ušetria budúcim obyvateľom až 25% prevádzkových nákladov, čo je s ohľadom na rast cien energií do budúcna veľmi významným faktom. K stropnému regulovaniu tepla sa pridáva vonkajšie tienenie na oknách, ktoré zamedzí ohrievaniu interiéru. A to je v tejto lokalite taktiež jedinečnou výbavou. Rekuperácia v Metropolise patrí medzi najlepšie systémy súčasnosti a je vybavená filtrami, ktoré zachytia až 94% všetkých alergénov a peľov ako aj splodín z exteriéru. Keďže stúpa tak počet alergikov ako aj úroveň znečistenia ovzdušia, rekuperačný systém zabezpečí v centre mesta bezkonkurenčný komfort čistého vzduchu, za ktorým sa ľudia sťahujú preč z mesta na vidiek.

Metropolis je jediným projektom v downtowne, ktorý ponúka všetky tieto moderné technológie a zároveň jediný ich ponúka v štandarde úplne všetkých bytov. Metropolis prináša luxus šetrenia na energiách, luxus zdravého ovzdušia, luxus bývania v centre so všetkými výhodami, ktoré jeho plnohodnotná infraštruktúra ponúka. Pešo sa dá zájsť na kávu s priateľmi, za kultúrou, do obchodného centra na nákupy, vysadnúť na bicykel či prejsť sa do historického centra.

Zdroj: Mint Investments

Architektúra je dokonalá nielen zvonka, ale aj vo vnútri. Všetky byty sú naplánované tak, aby bola ich plocha čo najefektívnejšie využitá. Praktické a premyslené dispozičné riešenia každého bytu v Metropolise sú v súlade so súčasnými požiadavkami na rodinné bývanie alebo pre investičné nehnuteľnosti podľa typu bytu. 

V Metropolise sa myslelo na všetko do posledného detailu a projekt sa plánoval s mimoriadnym citom. Je to miesto v meste budúcnosti s avantgardným urbanizmom. Budú tu koexistovať cyklisti s pešími na promenádach, autá s podzemným parkovaním s ľuďmi oddychujúcimi v parku na lavičke. Okrem vlastnej nákupnej pasáže sú v blízkosti aj ďalšie obchodné centrá, kancelárie, autobusová stanica či nábrežie Dunaja.

„Na tomto projekte sme nešetrili. Stavali sme ho tak dôsledne, ako keby sme ho stavali pre seba,“ prezrádza Sebastien Dejanovski z Mint Investments a dodáva. „Je to naše najväčšie hobby a dávame do toho všetky naše emócie. Zároveň sa cítime zaviazaní profesionálnou zodpovednosťou a chceme stavať budovy, ktoré tu budú stáť a fungovať minimálne sto rokov. Na tom nám veľmi záleží.“ 

VIAC O METROPOLISE

​​​_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah

Páčil sa vám článok?