Na lodi Harmónia dnes slávnostne otvorili plavebnú sezónu 2024 na Dunaji

18.4.2024
0

Zdroj: CŠ

Páčil sa vám článok?

Vo štvrtok 18. apríla sa vyplávaním lode Harmónia na dvojhodinovú plavbu smer Devín a späť otvorila plavebná sezóna 2024 na Dunaji. Otvorenie sa nieslo v tónoch živej hudby, dobrej nálady a chutného jedla.

Na pontóne 44 osobného prístavu v Bratislave sa dnešné ráno stretlo viacero osobností, aby spolu slávnostne otvorili túto sezónu. Na akcii sa zúčastnili viaceré známe tváre, spomenieme Martina Korbeliča, Nora Mészároša, Dagmar „Didianu“ Dianovú, Denisu "DeDe" Višňovskú, Ivanu "sweetladylollipop" Antal, Lenku Debnárovú, Zuzanu Líškovú a príhovor mala aj Denisa Žiláková, súčasná štátna tajomníčka Ministerstva dopravy Slovenskej republiky. Podujatie moderovala Karin Majtánová. Na akcii sa podával drink Harmónia, pokrstil sa nový lodný poriadok, žrebovala sa tombola a na záver bol predstavený aj nový dezert.

Zdroj: CŠ

Hneď v prvý víkend počas Bratislavských mestských dní 20. a 21. apríla 2024 budú mať turisti možnosť vychutnať si pri plavbe popod bratislavské mosty pohľady na Bratislavu aj v rámci Zimného prístavu, bežne verejnosti neprístupného.

Návštevníci uvidia historický lodný výťah a loď Šturec v Južnom bazéne. Budú pokračovať do Severného bazénu, kde si pozrú prekladisko sypkých materiálov. Množstvo starších plavidiel, obrovské žeriavy a iné zaujímavosti, ktoré sa len tak nevidia. Bratislavský okruh sa tým predĺži o 15 minút za nezmenenú cenu.

Zdroj: CŠ

​Plavba na Devín.

Loď bude počas otvorenia sezóny, víkendu 20. a 21. apríla, kotviť na pontóne 44, kde je aj predajné miesto plavieb. Príďte si oddýchnuť, vychutnať si dobrý drink na hornej palube s krásnym výhľadom alebo načerpať sily chutným jedlom od šéfkuchára. Pre deti je pripravený kútik s omaľovánkami a legom. Loď zároveň ponúka aj rôzne zážitkové eventy v podobe tematických, hudobných či gastro plavieb. Kulinárske zážitky si môžete vychutnať v podobe večere na Dunaji, alebo aj počas nedeľných brunchov. Obľúbené sú aj detské párty s bohatým programom a animátormi na palube. Dokonca sa tu konajú aj svadby na kľúč.

V sobotu 20. apríla bude premávať aj slávny Propeller a to v čase od 12:00 do 15:00 h. Na túto plavbu je potrebné sa registrovať. Všetky informácie budú zverejnené na stránke bkis.sk.

Zdroj: CŠ

​Terasa lode Harmónia.

Aktuálne tvoria riečnu flotilu tri vyhliadkové lode - Prešov, Martin a Žilina a jedna eventová loď - Harmónia. Tento rok sa spoločnosti podarilo umiestniť legendárnu rýchloloď ruského pôvodu Meteor do Múzea dopravy v Bratislave. Posledná loď tohto druhu ukončila svoju prevádzku v roku 2019.

Aj tento rok je na výber z viacerých plavieb vyhliadkovou loďou:

  • Bratislava - Devín - Bratislava
  • Bratislavský okruh
  • Gabčíkovský okruh
  • Bratislava - Hainburg - Bratislava
  • Gastro plavba do Viedne

Zdroj: CŠ

​(ts, cš)

Páčil sa vám článok?