Bývalá vojenská nemocnica na Patrónke mizne zo zemského povrchu, Eset finišuje s jej odstraňovaním

9.3.2024
0

Zdroj: Ján Yanci Čepo

Páčil sa vám článok?

Spoločnosť Eset finišuje s odstraňovaním pôvodných objektov v areáli bývalej vojenskej nemocnice, kde má vyrásť rozsiahly projekt kampusu na bratislavskej Patrónke.

Žiadne neočakávané problémy neeviduje, práce sú v súlade s predpokladaným časovým harmonogramom. Ukončenie búracích prác očakáva v druhej polovici apríla. Uviedol to Peter Blažečka zo spoločnosti.

"Aktuálne finišujeme s odstraňovaním pôvodných objektov a zároveň prebieha aj recyklácia odpadu z búrania. Na pozemku tiež prebiehajú prekládky inžinierskych sietí a čistenie územia," skonštatoval Blažečka.
Spoločnosť v súčasnosti disponuje vyjadrením hlavného mesta k investičnému zámeru, aktuálne pripravuje dokumentáciu pre územné konanie. Proces posudzovania vplyvov na životné prostredie (EIA) ešte nebol ukončený.

Zdroj: BIG-Bjarke Ingels Group a Bloom Images

Vizualizácia budúceho kampusu.

Termín začatia výstavby nového projektu si netrúfa odhadnúť. Do veľkej miery bude závisieť od dĺžky povoľovacích procesov a získania všetkých právoplatných povolení.

Zdroj: BIG-Bjarke Ingels Group a Bloom Images

Vizualizácia budúceho kampusu.

"Máme jednoznačný záujem, aby bol projekt postavený čo najskôr," poznamenal Blažečka.
Softvérová firma získala pozemok v areáli bývalej vojenskej nemocnice neďaleko rekreačnej lokality Železná studienka v roku 2017. Kampus má vytvoriť kvalitné a podnetné prostredie pre top IT a technologické firmy. Prepojiť ich má s technicky zameranými vysokými školami. Projekt počíta aj s verejnými priestormi.

(TASR)

Páčil sa vám článok?