Meteorológovia varujú: Počas celého dňa hrozia búrky spojené s intenzívnym lejakom a krúpami

9.6.2023
0

Zdroj: TASR- Pavel Neubauer

Páčil sa vám článok?

Bude to dnes ešte horšie ako včera? Meteorológovia vydali pre celé Slovensko vrátane Bratislavy výstrahy druhého stupňa pred búrkami. Tie sa večer znížia na výstrahy prvého stupňa. Platia počas celého piatka i soboty.

"V okrese Bratislava je zvýšená pravdepodobnosť výskytu búrok spojených s prudkým lejakom s intenzitou 20 - 30 mm / 30 min, s nárazmi vetra 18 - 21 m/s (65 - 75 km/h) a s krúpami," uvádza SHMÚ na svojej stránke. 

Intenzívny dážď môže podľa meteorológov vyvolať prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov (stekanie vody zo svahov, bahnotok, zatopenie pivníc, podchodov, podjazdov a pod.).

"Vietor môže spôsobiť škody menšieho rozsahu na porastoch a objektoch (lámanie konárov stromov, pád slabších stromov, menšie škody na strechách budov a pod.). Poletujúce trosky a nezabezpečené predmety predstavujú riziko pre ľudské zdravie. Krúpy môžu poškodiť vegetáciu. Súvislá vrstva krúp na komunikácii môže prechodne obmedziť cestnú premávku," dodali.

Na fotografii zaplavené autá na parkovisku pri Štrkoveckom jazere počas včerajšieho lejaku.

(ms)

Páčil sa vám článok?