13+1 informácia, ktoré musíte poznať, skôr ako si zadovážite vonkajšie rolety

30.1.2023

Zdroj: minirol.sk

Páčil sa vám článok?

Zvažujete vonkajšie tienenie? Prečítajte si 13+1 základnú informáciu, ktoré určite potrebujete vedieť o vonkajších roletách.

  1. Vonkajšie rolety regulujú svetlo – to je samozrejme ich primárna funkcia. Podľa natočenia lamiel si sami určíte intenzitu svetla v miestnosti.
  2. Zatemňujú izby. Konečne sa vyspíte, aj keby vám priamo pred oknom svietila pouličná lampa s halogénovými žiarovkami.
  3. Odhlučňujú miestnosti. Počujete to ticho? Ruch ulice môže pokračovať aj v noci, vy však pokojne odpočívate.
  4. Zabraňujú prehrievaniu izieb. Hliníkový povrch lamiel vyplnený polyuretánovou penou odrazí alebo pohltí väčšinu tepla, ktoré sa nemá šancu dostať cez okno dovnútra.
  5. Vďaka týmto schopnostiam dokážu znížiť teplotu v dome či byte, a preto nepotrebujete klimatizáciu. Vystačia vám rolety.
  6. Izolujú teplo vnútri domu, a tak šetria výdaje za vykurovanie. Takú úsporu garantujú vonkajšie rolety Minirol od výrobcu BUILDING Shutter Systems.
  7. Predlžujú životnosť okien a okenných rámov. Vďaka vonkajším roletám na ne totiž prírodné javy (slnko, mráz a vietor) pôsobia len obmedzene.
  8. Pôsobia ako zábrana proti zlodejom. Len máloktorý zlodej má odvahu prebíjať sa uzamknutými lamelami, keď sused vedľa má otvorenú ventiláciu.
  9. Dajú sa ovládať manuálne, ale aj elektronicky na diaľkové ovládanie.
  10. Ľahko ich pomocou aplikácie napojíte na svoju inteligentnú domácnosť. Z mobilného telefónu tak ovládate odkiaľkoľvek nielen vonkajšie tienenie, ale aj vetranie, osvetlenie či kúrenie.
  11. Predokenné rolety sa dajú nainštalovať aj bez veľkých zásahov do fasády. Vŕtania ani poškodených omietok sa nemusíte vôbec báť.
  12. Box zaomietacích roliet zabudujete do prekladu. To je ideálny variant v prípade, že ešte len plánujete stavať.
  13. Vonkajšie rolety si môžete zadovážiť rovno aj so sieťami do okien. Problém s otravnými muchami a nočnými náletmi komárov je vyriešený.
  14. V ponuke výrobcov vonkajších roliet – napríklad aj u značky Minirol – nájdete veľké množstvo farebných variantov a drevených dekorov. Ľahko tak nájdete odtieň roliet, ktorý bude skvele ladiť s fasádou či so záhradným domčekom.
Zdroj: minirol.sk

​Myslíte, že by vonkajšie rolety našli svoje miesto aj u vás doma? Navštívte stránky niektorého z predajcov vonkajšieho tienenia a zistite o tomto produkte ešte viac.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Sponzorovaný obsah
Páčil sa vám článok?