Prekvapila: Lucia Nicholsonová prezradila názov svojej strany

15.1.2023
0

Zdroj: FB Luciá Ď. Nicholsonová

Páčil sa vám článok?

Na Slovensku sa rysuje ďalšia politická strana. Jej líderkou bude europoslankyňa a Bratislavčanka Lucia Ďuriš Nicholsonová. V Bratislave ju poznáme aj ako obyvetľku Starého Mesta a vášnivú cyklistku, ktorá presadzuje legislatívne zmeny v prospech cyklistov.

Názvom svojej strany, ktorý prezradila na sociálnej sieti, Nicholsonová určite mnohých prekvapila. "Mali sme byť všeličím. Najprv sme sa mali volať ISTOTA. Potom prišla STREDNÁ CESTA, neskôr sme rozmýšľali nad názvom STRED. V prípravnom výbore sme hlasovali aj o tom, že sa budeme volať OBNOVA. Čo ja viem, voľajako ma žiaden z tých názvov nechytil. Chcelo to niečo svieže, niečo pekné, niečo šťavnaté, chutné. Niečo, čo v sebe skrýva pekný príbeh. A tak sme tu. Sme jablko," uviedla.

Nová strana je podľa nej moderná, stredová a pro-európska, pripravená uchádzať sa o priazeň voličov. "Je sviežou alternatívou k súčasným politickým stranám, ktoré sú ideovo alebo ľudsky vyprázdnené a už nedokážu dať ľuďom nádej," tvrdí europoslankyňa, ktorá po konflikte s Richardom Sulíkom (kritizovala čerpanie eurofondov na Slovensku) odišla z SaS.

Deti sa za mňa až hanbia. Lucia Nicholsonová prezrádza, ako prísne dodržiava zákazy a čo sa deje s petíciou na ochranu cyklistov

Rozhodla sa vyhrať svoj posledný politický boj predtým, ako z politiky nadobro odíde. Europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová sa stala tvárou petície, ktorej cieľom je dosiahnuť väčšiu ochranu cyklistov na cestách. V rozhovore pre banoviny.sk však prezradila ďaleko viac aj o svojom osobnom živote, čím sú podľa nej niektorí Slováci často až trápni a kedy nad ňou krútia hlavou aj vlastné deti.

(ms)

Páčil sa vám článok?