Tip na víkend: Dolnorakúska krajinská výstava na zámku Marchegg

5.10.2022

Zdroj: Rupert Pessl

Páčil sa vám článok?

Jeseň je čas na výlety. Listy na stromoch menia farbu, bociany sa presťahovali na juh a príroda okolo zámku Marchegg dostáva novú podobu. Oslnivé farby zámockého parku v Marcheggu vás pozývajú odhaliť "Tajomstvá REGIÓNU MARCHFELD" na Dolnorakúskej krajinskej výstave.

Tajomná jeseň

Až do 13. novembra 2022 máte možnosť objaviť "Tajomstvá REGIÓNU MARCHFELD" na zámku Marchegg. Od histórie zámku až po slávne bitky, od doby ľadovej po súčasnosť, o kultúre a úzkom vzťahu človeka a prírody - prehliadka zámku Marchegg poskytuje fascinujúci pohľad kľúčovou dierkou na jedinečnú krajinu a jej históriu. Vzrušujúca exkurzia nás zavedie z čias, keď sa človek prvýkrát usadil, až do súčasnosti; v barokových miestnostiach zámku znovu ožívajú veci dávno minulé. Najlepší spôsob, ako sa s výstavou zoznámiť sú kultúrno-vzdelávacie programy.

Zdroj: Rupert Pessl

V ríši stromov

Po skončení prehliadky výstavy si môžete vychutnať špeciálnu vychádzku do prírody. Počas nej  sa prenesiete do mystickej ríše stromov. Budete ohromení malými i veľkými divmi, ktoré tu na vás čakajú!

Denne o 15.00 hod. 

Trvanie: približne 45 minút

Cena: 3,50 € na osobu

Zdroj: Rupert Pessl

V ríši neobmedzených možností

Zlatá jeseň s príjemnými teplotami vás pozýva na objavnú cestu po regióne Marchfeld. Okrem Dolnorakúskej krajinskej výstavy na zámku Marchegg na vás čaká množstvo výletných cieľov. Vydajte sa po stopách rakúskych cisárov a obdivujte impozantné zámky "zámockého kráľovstva Marchfeld".

Pre milovníkov športu

Chcete si počas výletu zacvičiť? Žiadny problém! Pretože Marchfeld sa dá dokonale preskúmať na bicykli. Od začiatočníkov až po pokročilých - možností je veľa. Svoju cyklotúru môžete začať už na Slovensku. Cyklomosty VysoMarch a Most slobody spájajú obe krajiny a pozývajú vás na cezhraničný zážitok.

Viac informácií o možných cyklotrasách nájdete na: https://www.weinviertel.at/radfahren 

Marchfeld si môžete dokonale vychutnať aj na e-biku. Priamo na zámku Marchegg si môžete požičať elektrický bicykel. A ako funguje prenájom sa dozviete na našej webovej stránke: https://www.noe-landesausstellung.at 

Zdroj: Rupert Pessl

Dôležité informácie:

Kyvadlová doprava autobusom zdarma
Zo železničnej stanice Marchegg (každú hodinu): od 8:50 do 18:50
Zo zámku Marchegg (každú hodinu): od 8:42 do 18:42
od pondelka do soboty a tiež v nedeľu a počas štátnych sviatkov 

Otváracie hodiny

26. marca – 13. novembra 2022

Denne  9:00 – 18:00 hod.

Posledný vstup o 17:00 hod.

Kontakt a rezervácia

+43 (0) 800 24 10 45

buchung@noe-landesausstellung.at

Pohodlne a jednoducho s print@home na krajinskú výstavu! Zabezpečte si vstupenky a lístky na prehliadku so sprievodcom na: www.noe-landesausstellung.at

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah

Páčil sa vám článok?