Typy mužov, ktorí nosia šperky: Nájdete medzi nimi toho svojho?

30.9.2022

Zdroj: goldie.sk

Páčil sa vám článok?

Šperky sa v mysliach väčšiny ľudí spájajú prevažne so ženami. Vedeli ste však, že ako prví ich začali nosiť paradoxne muži? V mnohých kultúrach sa šperkami vyjadrovalo spoločenské postavenie muža. Čím bol šperk hodnotnejší a okázalejší, tým väčšiu vážnosť mal jeho nositeľ.

A ako je to s mužmi a šperkami dnes? Opýtali sme sa v prestížnom staromestskom klenotníctve Goldie.

“Je pravda, že do klenotníctiev Goldie zavítajú muži častejšie s úmyslom urobiť radosť svojej nežnejšej polovičke, nájdu sa však aj takí, ktorí šperky nosia radi a dokážu ich oceniť,” dozvedeli sme sa. V klenotníctve, situovanom na Laurinskej ulici 15 v Starom Meste, vypozorovali, že muži, ktorí radi nosia šperky, sa zväčša dajú zaradiť do jednej z týchto kategórií:

  1. Duchom elegán

Či už starší alebo mladší, tento typ muža je duchom naozaj pravý elegán, šperky si vyberá, aby mu ladili k najnovšiemu saku či koženým topánkam. Najradšej nosí pečatné prstene a manžetové gombíky. Na nich má často vygravírované znaky, ktoré majú pre neho hlbší osobný význam. Dokáže nosiť elegantné a nadčasové kravatové spony, brošne, náramky, ktoré sa aktuálne vo veľkom vracajú do módy, či automatické hodinky. 

Zdroj: goldie.sk

  1. Vášnivý športovec

Tento typ muža uprednostňuje šperky, ktoré sú predovšetkým praktické. Keďže jeho životným štýlom sú šport a posilňovňa, kupuje si jednoduché retiazky, ktoré však môžu byť aj hrubšie. Ďalší šperk, ktorý si rád kúpi, je náramok, ladiaci s jeho retiazkou. Menej často, ale predsa siahne aj po hladkom prsteni. Všetky šperky si vyberané so zámerom, aby mu žiaden z nich neprekážal pri cvičení. 

  1. Hudobný zanietenec

Ku každému hudobnému žánru sa viaže aj určitý módny štýl. Šperky však najviac nosia fanúšikovia hip-hopu, rapu či rockovej hudby. Pri fanúšikoch hip-hopu a rapu je výber šperkov takmer totožný. Obľubujú hlavne biele zlato a ako jedna z mála skupín mužov majú svoje šperky radi posiate kameňmi, nech sa čo najviac trbliecu. Milujú svoje šperky vrstviť. Jednoducho, čím okázalejšie a čím viac, tým lepšie. Nosia všetko. Prstene, náramky, hrubé retiazky, masívne prívesky, aj s náboženským motívom, ba dokonca aj náušnice. 

Zdroj: goldie.sk

Kovaný rocker ide skôr do bieleho zlata či striebra. Má rád, keď jeho šperk niečo symbolizuje. Siaha po náboženských motívoch, lebkách, industriálnom štýle, často v kombinácii s kožou či kaučukom. 

Zdroj: goldie.sk

​​

  1. Trend follower

Instagram, facebook a tiktok, to je jeho svet. Presne vie, čo sa v daný rok či mesiac nosí, a ako to dokonale zosúladiť s outfitom. Šperky si neladí iba podľa svojho oblečenia, ale dokonca aj podľa nálady či symboliky. Rád si kúpi šperk s prírodným kameňom, ktorý je podľa ezoteriky spájaný s jeho znamením zverokruhu. Neuniknú mu najnovšie dizajny, ako napr. náramky na šnúrkach, kaučuk, moderné prstene, retiazky, prívesky či dokonca náušnice. Nič, čo je moderné, sa pred ním neukryje. Tiež sleduje najnovšie technologické výdobytky a preto rád kombinuje šperky aj so smart hodinkami.  

  1. Bludný Holanďan

Príde, bezradne sa obzerá, potuluje po obchode a čaká kým ho obsluha osloví, aby mu pomohla s výberom. Nevie, čo chce, aký typ kovu to má byť, ani aký štýl. “Po tom, čo mu ukážeme naše rozsiahle kolekcie, väčšinou siahne po nenápadnom, avšak modernom šperku z bieleho zlata alebo striebra,” dodáva Emília, manažérka klenotníctva Goldie. Jeho šperky sú nadčasové prstene, retiazky, prívesky a náramky. Z hodiniek väčšinou volí quartzový model.


A v ktorom z nich ste sa našli vy? Zatiaľ v žiadnom? Tak šup do klenotníctva Goldie, kde vám najlepšie poradia, čo vám najviac sekne k štýlu a osobnosti.

Zdroj: goldie.sk

​_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah 

Páčil sa vám článok?