Čo všetko stihnete počas jedného víkendu na Liptove?

22.9.2022
Páčil sa vám článok?

Chystáte sa stráviť na Liptove slnečný aktívny víkend, no neviete, na ktoré atrakcie sa zamerať? Región Liptov ponúka zaujímavé miesta, ktorých prehliadka zaberie rozhodne viac ako dva dni. Ak však premýšľate nad tým, čo sa oplatí vidieť, inšpirujte sa naším itinerárom plným zážitkov.

Región Liptov je neodškriepiteľne jedným z najkrajších na Slovensku. Spoznať ho do detailu za dva dni je nemožné, no postačia vám na to, aby ste spoznali aspoň niektoré z jeho najkrajších častí.


Začnite vhodným ubytovaním

Keď sa chystáte prebádať krásy Liptova, najlepšie urobíte, ak zvolíte ubytovanie v jeho srdci – odtiaľ máte takmer na všetky miesta relatívne blízko. Demänová Rezort je vhodnou rekreačnou voľbou, kde vás privítajú nielen moderné a priestranné apartmány, ale aj desiatky aktivít, ktoré máte v cene pobytu. Navyše, je to ideálny rezort pre rodiny s deťmi. Ak sa chystáte cestovať s partiou, niektoré apartmány majú kapacitu aj viac ako 10 miest.

Zdroj: Demänová Rezort

Oddychový víkendový pobyt pre dvoch

Pokiaľ pricestujete v piatok poobede, celý zvyšok dňa si vyhraďte na relax v rezorte. Budete obklopení bazénmi, wellnessom, ponukou masáží, lahodným jedlom a nádhernými výhľadmi. Nuda určite nehrozí, a navyše, pripravíte sa na ďalšie dva dni plné aktivít.


Sobota: Ľahká turistika na zaujímavé miesta

Liptov má okrem vysokých vrchov aj nižšie položené kopce, ktoré ponúkajú rovnaké majestátne výhľady. Ak potrebujete do dvoch dní zmestiť maximum, odporúčame vybrať si trasy, ktoré vám nezaberú celý deň. Začnite ráno, o ôsmej buďte pripravení na výdatné raňajky v reštaurácii Pinus a už o pol deviatej sa vydajte na výlet smerom do Demänovskej doliny, ktorá je na skok od rezortu.


Vrbické pleso po náučnom chodníku

V prípade, že odparkujete auto pri hoteloch v Jasnej, viete sa napojiť na jeden z najkrajších náučných chodníkov v Nízkych Tatrách. Cesta na Vrbické pleso vám nezaberie viac ako 20 minút. Pár desiatok minút po deviatej tak už môžete obdivovať krásy rozsiahlej vodnej plochy s vrcholcami navôkol. Keď strávite pri plese maximálne 20 minút, už okolo desiatej môžete byť späť pri svojom aute.


Chopok

Ak sa vám zacnie po majestátnych výhľadoch, Chopok je jedným z miest, ktoré by ste pri návšteve Liptova nemali vynechať. Na výber máte dve možnosti – buď naň vystúpite pešo, no turistika vám zaberie takmer celý deň, alebo sa vyveziete lanovkou. Lístky na lanovku odporúčame kúpiť si deň vopred. Po tom, čo vystúpite na Chopok, môžete si dať neskorší obed v reštaurácii, ktorá sa nachádza na vrchole, a kochať sa scenériou. Naspäť sa dostanete pešo alebo sa opäť zveziete lanovkou. Pešo vám cesta bude trvať viac ako 2 hodiny.


Rozhľadňa Pavčina Lehota

Podvečerné odľahčenie nájdete v Pavčinej Lehote. Ideálna niekoľkominútová trasa, vhodná aj pre rodiny s deťmi, bude krásnym zakončením dňa. Rozhľadňa vám ponúkne výhľad na okolité doliny a Tatry.


Lesopark Háj - Nicovô

Keď vám zostane čas a stihnete sa z rozhľadne presunúť do Liptovského Mikuláša, odporúčame navštíviť lesopark Háj - Nicovô, ktorý pri ideálnom počasí ponúka nádherný výhľad na západ slnka, spojený s výhľadom na Nízke Tatry, časť Veľkej Fatry, Liptovskú Maru a celý Liptovský Mikuláš. Lesopark je oddychová zóna, vhodná ako romantické miesto pre páry či na kratšiu prechádzku pre rodiny s deťmi.


Večer vo wellnesse

Po tom, ako strávite celý deň v prírode, vám padne vhod relax vo wellnesse. Wellness v Demänová Rezort je otvorený až do 22. hodiny. Do neskorého večera si tak budete vychutnávať absolútnu pohodu a relax vo vírivke či saune.

Zdroj: Demänová Rezort


Nedeľa v znamení pamiatok

Po výdatných raňajkách sa pustite do objavovania pamiatok. Vydajte sa na smer, ktorý bude pre vás ideálny pri návrate domov. Za návštevu stoja Oblazy v Kvačianskej doline, Grand Castle v Liptovskom Hrádku, Vlkolínec pri Ružomberku, archeoskanzen Havránok, kaštieľ v Okoličnom, skanzen v Pribyline či hrad Likava.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah 

Páčil sa vám článok?