E-bikeri, vyskúšajte najkrajšie trasy na Liptove

31.8.2022

Zdroj: Demänová Rezort

Páčil sa vám článok?

Liptov ponúka viac ako 850 km cykloturistických značených trás. Veľkú časť jeho krás tak môžete spoznávať priamo zo sedadla bicykla. Máme niekoľko tipov na cyklotrasy, ktoré sa oplatí vyskúšať.

Ak patríte medzi zanietených cyklistov, na Liptove nájdete cyklotrasy všetkých náročností, od jednoduchých pre úplných začiatočníkov až po traily, ktoré si vyžadujú výbornú kondíciu cyklistu. Vyberte si, čo vám vyhovuje najviac.

Víkendový cyklovýlet

Pokiaľ Liptov ešte nepoznáte, odporúčame vyhradiť si na najkrajšie trasy niekoľko dní alebo aspoň víkend. Aby ste mali väčšinu trás v blízkosti, ideálne je ubytovať sa v srdci Liptova.

E-bike z modernej požičovne

Spoznávať kraj Liptova na bicykli je úplne iný zážitok, na ktorý len tak nezabudnete. Ak si však netrúfate na celodenné túry na klasickom bicykli, no láka vás predstava poznávacích jázd, porozmýšľajte nad požičaním elektrobicykla.

Odporúčame požičovňu elektrobicyklov v Demänová Rezort, pretože je jednou z najmodernejších na Slovensku. Každú sezónu v nej nájdete nové modely elektrobicyklov, vhodné nielen pre dospelých, ale aj pre deti.

Ak sa rozhodnete vybrať si e-bike v tejto požičovni, rozhodne sa rozhliadnite aj po rezorte. Ponúka nielen ubytovanie, ale takisto desiatky atrakcií, ktoré si užijete vy aj vaše deti.

Zdroj: Demänová Rezort

 3 najkrajšie cyklotrasy

  • Cyklotrasa cez Chočské vrchy

Jednou z náročnejších, no o to zaujímavejších trás, je cyklotrasa cez Chočské vrchy. Ide o trasu, počas ktorej vystúpite o 970 metrov vyššie, a bude vám trvať približne 3 hodiny.

Okruh začnite v dedinke Kvačany. Počas trasy spoznáte Západné Tatry – Bukovinu, Malatinú, Malé Borové, Oblazy a vrátite sa späť do Kvačanov. Po stúpaní medzi Prosiekom a Bukovinou na vás čaká nádherný výhľad na celý Liptov.

  • Okruh okolo Liptovskej Mary

Jednou z najobľúbenejších, no ťažších cyklotrás je veľký okruh okolo nádrže Liptovská Mara. Dĺžka trasy je približne 71 kilometrov, pričom vystúpite o 377 metrov vyššie. Bicyklovanie vám zaberie aj viac ako 8 hodín, preto sa na trasu dobre pripravte. Východiskovým bodom môže byť autobusová stanica v Liptovskom Mikuláši.

Cyklotrasa vedie zväčša dedinkami, spoznáte Trstené, Bobrovec, Pavlovu Ves, Liptovské Behárovce, Liptovský Trnovec, Kvačany, Dlhú Lúku, Prosiek, Liptovskú Annu, Bukovinu, Bobrovník, Vlašky, Vlachy, Krmeš, Fiačice, Galovany, Svätý Kríž, Lazisko, Pavčinu Lehotu, Demänovskú dolinu, Ploštín aj Iľanovo... A potom sa vrátite do Liptovského Mikuláša.

Počas cesty si užijete výhľady na tradičné kostolíky, lúky, Liptovskú Maru aj nádhernú scenériu Západných, Vysokých a Nízkych Tatier.

Výhodou tejto trasy je, že na nej nie sú dlhé alebo náročné stúpania. Navyše, trasa vedie cez nie veľmi frekventované cesty.

Zdroj: Demänová Rezort

  • Nádrž Čierny Váh

Odľahlejšou, no krásnou trasou, je aj cyklotúra na hornú nádrž Čierneho Váhu. Je menej náročná ako predchádzajúce trasy, jej dĺžka je len o niečo viac ako 14 kilometrov. Stúpanie sa však odhaduje na vyše 640 metrov, preto vám cesta potrvá približne 4 hodiny.

Začína sa v obci Východná a vedie popri amfiteátri k rybníkom. Popod železnicu sa napája na lesnú cestičku, ktorá kopíruje trať železnice. Takmer 7 kilometrov budete neustále stúpať, až pokým sa nedostanete k vodnej nádrži.

Čo po večeroch?

Pokiaľ sa rozhodnete odparkovať a zrelaxovať v Demänová Rezort, každý večer môžete stráviť vo wellnesse kde na vás čaká niekoľko druhov sáun či jacuzzi. Reštaurácia ponúka lahodné jedlá a v rezorte je pripravených množstvo animácií, ktoré očaria najmä vaše deti.

Zdroj: Demänová Rezort

Viac na www.demanovarezort.sk.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah 

Páčil sa vám článok?