Vodárenská spoločnosť spustila ďalšie fontánky s pitnou vodou. Tu ich nájdete

21.8.2022
0

Zdroj: BVS

Páčil sa vám článok?

Bratislavská vodárenská spoločnosť spustila ďalšiu pitnú fontánku v Bratislave na Šuňavcovej ulici. Celkovo ich BVS prevádzkuje v hlavnom meste už desať a ďalšie štyri sú v regióne, kde BVS pôsobí. Voda z mestských pitných fontánok je nie len kvalitná a zadarmo, ale aj ekologická. Pitím vody z verejného vodovodu, ktorá nie je balená v plaste nevzniká odpad, nevytvárajú sa náklady na dopravu ani dodatočné náklady na spracovanie obalov. A plastové obaly navyše nekončia pohodené v prírode.

BVS aktuálne so svojimi partnermi pracuje na osadení ďalších piatich pitných fontán na najväčšom Slovenskom sídlisku v Petržalke, jednej pred Prezidentským palácom a po jedenej pitnej fontánke by malo pribudnúť v Modre, Svätom Jure aj v Pezinku. Aktuálny projekt BVS počíta s dlhodobou prevádzkou približne tridsiatich pitných fontán v celom regióne. V prípade záujmu verejnosti aj samosprávy o pitnú vodu priamo v uliciach miest, budeme tento projekt ešte rozširovať.

Pitie vody z verejných pitných fontán a využívanie vlastných fliaš na vodu podporil aj generálny riaditeľ BVS Peter Olajoš a obchodný riaditeľ BVS Matúš Letko, ktorí sa s ľuďmi rozprávali o výhodách pitnej vody z vodovodu a ľudom v meste venovali niekoľko sklenených pitných fliaš na vodu.

Pitné fontánky od BVS nájdete na týchto miestach: 
sad Janka Kráľa
Medická záhrada
Karadžičova ulica
Partizánska lúka
Adámiho ulica

Aupark
Devínska cesta - Vodárenské múzeum
Pionierska/Šuňavcova ulica
Námestie Mieru Holíč
Mierové námestie Malacky

​(ivk)

Páčil sa vám článok?