6 tipov, ako vybrať kôš na bielizeň

22.7.2022

Zdroj: Sanitino.sk

Páčil sa vám článok?

Kôš na bielizeň slúži na zhromaždenie špinavého oblečenia, ktoré chcete vyprať. Zrejme si myslíte, že jeho kúpa nie je nič ťažké a máte pravdu. Ale napriek tomu je pár bodov, na ktoré by ste sa mali pri jeho výbere zamerať, aby ste s vaším novým košom na bielizeň boli maximálne spokojní.

1. Koľko ľudí bude kôš využívať?

Záleží na tom, ako veľmi početná vaša domácnosť je. Je zbytočné si kupovať obrovský kôš na bielizeň a zaberať ním miesto, pokiaľ je vás doma málo. Na druhej strane, pre viacčlennú rodinu bude vhodnejšia väčšia veľkosť koša, aby sa okamžite nezaplnil.

2. Prispôsobte ho priestorovým možnostiam

Ak vám na kôš na bielizeň nezostáva veľa priestoru, tak hľadajte modely, ktoré sú úzke a vysoké. Riešením môže byť aj to, že využijete inak nevyužitý priestor na stene a zavesíte ho. Uložiť sa dá aj do skrinky do kúpeľne. Niektoré z nich dokonca majú pripravený priestor na kôš na bielizeň.

Zdroj: Sanitino.sk

3. Prípadné prenášanie koša si uľahčite

Ak nebude kôš umiestnený blízko práčky, tak ho pravdepodobne budete často spolu s oblečením prenášať. Preto voľte kôš, ktorý má nejaké úchyty alebo kolieska. Ideálna je samozrejme aj čo najmenšia hmotnosť. Tá sa odvíja pochopiteľne od materiálu, čím sa dostávame k ďalšiemu bodu.

4. Každý materiál má svoje pre a proti

Ako prvý variant predstavíme prútené drevené koše, ktoré vyzerajú krásne a v interiéri sa budú vynímať. Okrem vzhľadu sú výhodami aj nízka hmotnosť a priedušnosť, avšak medzi mínusy patrí vyššia cena. Niektoré dreviny navyše nie sú vhodné do vlhkého prostredia, preto sa vždy uistite, či konkrétna drevina odolá vlhku alebo má nejakú povrchovú úpravu. Obľúbené sú tiež bambusové koše na bielizeň, ktoré sú vodeodolné a ľahké.

Plastové koše na bielizeň sú cenovo dostupné, navyše ponúkajú bohatú škálu designových variantov. Plast sa jednoducho udržuje a je ľahký, ale jeho design vás veľmi nenadchne.

Ďalej sa môžete stretnúť s textilnými košmi na bielizeň. Rovnako ako plastové koše sú priedušné, ľahké a patria medzi tie lacnejšie. Sú vhodné aj na zavesenie na stenu.

Posledným materiálom je luxusná nehrdzavejúca oceľ. Tá je cenovo najnáročnejšia, ale to sa vám vráti späť v podobe unikátneho vzhľadu a odolnosti proti vlhku. Bohužiaľ sú ťažké, a teda na prenášanie nevhodné.

Zdroj: Sanitino.sk

​​

5. Prispôsobenie vzhľadu

Vzhľadových variantov dnešný trh ponúka niekoľko. Spojte užitočné s príjemným a vyberte si model, ktorý bude zároveň slúžiť ako doplnok. Avšak pred kúpou si uvedomte, kde bude kôš stáť, aby ste jeho design vyberali podľa konkrétnej miestnosti. Ľudia si totiž často neuvedomujú, že kôš na bielizeň nemusí byť umiestnený iba v kúpeľni, ale svoje miesto môže nájsť aj na chodbe či v komore.

6. Kôš na bielizeň môže mať aj ďalšie využitie

Dajú sa zakúpiť koše na bielizeň, ktoré zároveň poslúžia aj na sedenie. Majú dostatočne tvrdé veko, ktoré zaistí, aby ste sa neprepadli dovnútra. Tento variant je vhodný v prípade, že potrebujete ušetriť miesto - zabijete tak dve muchy jednou ranou.

Zdroj: Sanitino.sk

​_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah 

Páčil sa vám článok?