Prečo by mal každý bratislavský romantik vyskúšať dovolenku na českej Toulave

30.6.2022

Zdroj: Eleonora Romantik Hotel

Páčil sa vám článok?

Toulava je jednou z najkrajších oblastí mimoriadne obľúbeného turistického regiónu Južné Čechy. V roku 2018 sa stala prvou certifikovanou oblastnou turistickou destináciou v Českej republike. Centrom oblasti je prekrásne historické mesto Tábor, spojené s dávnou husitskou tradíciou. 

Mesto i celá Toulava má vynikajúcu polohu na brehu rieky Lužnice. Prechádza tadiaľto “Stezka údolím Lužnice”, prvá česká pešia turistická trasa, ktorá získala prestížnu európsku certifikáciu Leading Quality Trails Best of Europe, vďaka čomu ju možno bez pochybností zaradiť k najlepším turistickým trasám Európy. Cesta vedie hlubokým údolím rieky, okolo starých mlynov a romantických zrúcanín, a spomínané mesto Tábor spája s ďalším nádherným historickým sídlom Bechyně. Ak sa sem vyberiete, máme pre vás aj niekoľko konkrétnych tipov na trávenie voľných chvíľ. 

Zdroj: Eleonora Romantik Hotel

V centre Tábora, v Moccacafe, nájdete tú najlepšiu zmrzlinu a zákusky. Ak ste milovníkom čokolády, určite vyskúšajte Café Budík alebo špecializované Múzeum čokolády a marcipánu, ktoré sa bude určite páčiť aj vašim deťom. Tie si užijú tiež stredoveké katakomby či Strašidelné podzemie v 500-ročnom dome. Vás určite nadchne úžasný výhľad z veže prastarého neskorogotického kostola na vrchu Tábor.

Za zmienku stojí i les Pintovka, kam môžete vyraziť na výlet pešo či na bicykli. Môžete sa vybrať tiež na rozhľadňu Hýlačka alebo na cyklovýlet k Benešovej vile v neďalekom Sezimově Ústí. Čo rozhodne stojí za vyskúšanie, je nádrž Jordán s krásnou piesčitou plážou priamo v Tábore.

Zdroj: Eleonora Romantik Hotel

Ubytovať sa môžete v jednom z oficiálne najlepších českých hotelov, v Romantik hoteli Eleonora. Tento hotel, situovaný v tichej časti Tábora zvanej Čelkovice, sa stal víťazom Czech Hotel Awards pre rok 2022 v kategórii 3* hotel pre Juhočeský kraj a v roku 2020 absolútnym víťazom v tejto kategórii v rámci celej Českej republiky. Atmosféra hotela je jedinečná a romantická, takže si zaslúži mať romantiku aj priamo vo svojom názve. Meno Eleonora sa zase spája s prameňom, ktorý tu vyviera – volá sa Prameň sv. Eleonory a je vyhľadávaný pre blahodarné účinky. Kúpeľná tradícia, ktorá sa k hotelu viaže, je naozaj dlhá.

Zdroj: Eleonora Romantik Hotel

Čo však praví romantici ocenia úplne najviac, je poloha hotela. Stojí na brehu riečky s krásnym výhľadom na historický vodný mlyn s dodnes sa krútiacim kolesom. Obkolesuje ho prekrásne prírodné prostredie vhodné na dlhé romantické prechádzky po nábreží či tichým lesoparkom. Romantická je aj prechádzka z hotela do historického centra mesta a späť, ktorá je vďaka početným výhľadom sama osebe zážitkom.

Viac info nájdete na www.eleonorahotel.cz.

Zdroj: Eleonora Romantik Hotel

​​​_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah 

Páčil sa vám článok?