Pomáhame si navzájom: Nepridáte sa? Aj my sme sa zapojili do zbierky pre ľudí bez domova

21.12.2021
zbierka bigmedia banoviny

Zdroj: nc

Páčil sa vám článok?

Nezisková organizácia Depaul Slovensko organizuje materiálnu zbierku pre ľudí bez domova. Vytvorila zoznam vecí, ktoré môžu ľudia priniesť a podporiť tak jej službu. Do Starej tržnice, kde zbierka prebieha, sme aj tento rok darovali potrebné veci aj my.

Depaul informoval, že v rámci materiálnej zbierky privíta zimné topánky veľkosti 43, 44, 45, zimné čiapky, rukavice, hrubé zimné ponožky (pánske), DVD s filmami, posteľné plachty (najlepšie na gumičku), paštéty, majonézu, cesnak, chren, konzervy (rybičky, tuniaky), mäkký syr, 'vifonky', konzervované mäso a hotové jedlá či sladkosti.

Do zbierky sme sa tak ako každý rok, aj tentokrát zapojili aj my. Vydavateľ Bratislavských novín a zároveň riaditeľ outdoorovej spoločnosti Bigmedia János Gaál osobne priniesol do Starej tržnice potrebné veci, medzi ktorými nechýbali teplé spacáky, plachty, ponožky či minerálne vody.

Zdroj: nc

 Plachty

Zdroj: nc

​Šéf vydavateľstva podaroval v tejto krabici spacáky pre ľudí bez domova

Zdroj: nc

​Životne dôležitú hydratáciu dodajú minerálne vody

Zdroj: nc

Naša zbierka materiálnych vecí

"Ešte stále je toho kopec, čo potrebujeme rozdať. Preto vás žiadame, nenechajte sa zahltiť darčekovým šialenstvom a nezabudnite, že nie každý môže prežívať sviatky v teple svojho domova," vyzvala na sociálnej sieti neziskovka s tým, aby verejnosť svojimi darmi pomohla ľuďom bez domova vianočné sviatky aspoň trochu vylepšiť.

Čokoľvek zo zoznamu, ktorý vytvorila organizácia, môžete zaniesť ešte zajtra v stredu 22.12. priamo do budovy Starej tržnice v časoch od 14:00 do 18:00. V tomto čase vonku pred tržnicou Depaul rozdáva zimné bundy pre ľudí bez domova. Ľudí vyzvali, ak majú doma hoci aj staršiu, no stále funkčnú zimnú bundu, aby ju priniesli, a zavesili priamo na vešiak pred tržnicou. Okrem aktuálnej zbierky môžete pomôcť v týchto krušných zimných časoch aj neobmedzene zaslaním finančného daru na webe Depaul tu.

Zdroj: nc
Zdroj: nc

Na stojan vonku pred tržnicu môžete priniesť teplé zimné bundy, dnes bolo chladno, pri našej návšteve si ich zobralo hneď niekoľko ľudí bez domova

Zdroj: nc

​Info oznam o zbierke pred Starou tržnicou

Zdroj: nc

​Ľudia prichádzali s darmi materiálnych vecí, zbierka funguje od pondelka 20.12.

Depaul konštatuje, že ako organizácia pracujú každý jeden deň pre 300 ľudí v núdzi a sú vďační za každú pomoc od ľudí, ktorí sa rozhodli pomôcť.

(nc)

Páčil sa vám článok?