Máte už vianočný stromček? Pozreli sme sa na ponuku živých stromčekov, kúpite ich aj online

9.12.2021
stromceky Hornbach

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Ak preferujete na Vianoce živý stromček a ešte ste ho nekúpili, stále máte možnosť. Predajcov je v hlavnom meste neúrekom, ponuka je kvalitná a pestrá a živý stromček ponúkajú už za pár eur. Tak čo, vyberiete si klasický alebo v kvetináči?

Ak nemáte radi umelé stromčeky, ktoré možno nevytvoria takú pravú voňavú vianočnú atmosféru, v Bratislave ponúka tak ako po minulé roky, veľa predajcov aj klasické živé vianočné stromčeky. Ak ste ešte nekúpili, stále máte teda možnosť. Výber je široký, predávajú ich aj vo všetkých záhradných centrách. Najobľúbenejšia a najrozšírenejšia je jedľa dánska. V Hornbachu ju kúpite od 11 eur (110-150cm) závisí od výšky stromčeka. Najvyššia jedla veľkosti 400-450 má cenovku 165 eur.

Zdroj: ms

Zdroj: ms

V Hornbachu majú v ponuke Jedľu nordmandskú, jej cena začína od 11 eur

Zdroj: ms

​Dvojmetrová za 50 eur.

Zdroj: ms

Zdroj: ms

Snehová nádielka neobišla ani záhradné centrum na Ivanskej ceste, stromčeky v Hornbachu už stihli zapadnúť snehom

Zdroj: ms

​Nájdete tu aj populárne stromčeky v kvetináči, vybrať si môžete z rôznych veľkostí a cien

V OBI začínajú ceny stromčekov od 11,99 eur za 1-1,5 m. Za 15,99 tu kúpite stromček vo veľkosti 1,5-1,75 m. Dvojmetrový strom tu má cenovku 23 eur. Výber je naozaj pestrý. Vianočné stromčeky tu nájdete na vianočnom trhu v záhradnom centre. Ak sa vám nechce v tomto počasí chodiť stromčeky vyberať do centier, a máte radšej objednanie z pohodlia domova, stromček si môžete nechať doručiť aj domov.

Online výber stromčekov ponúka aj  Silvertree. Doručujú zadarmo kdekoľvek v rámci celej Bratislavy a po Vianociach vám ho dokonca aj ekologicky odvezú na ďalšie spracovanie alebo presadenie. Vybrať si môžete stromčeky menšie vhodné do menších interiérov či väčšie - prémiovú jedlu, ale našli sme tu aj tradičný smrek, ktorý ponúkajú až do veľkosti 2,25 m. Ak sa vám po doručení nebude páčiť, vymenia vám ho. Nájdete tu aj stromčeky zasadené v kvetináči. Výhodou stromčeka v kvetináči je možnosť jeho presadenia na jar. Deklarujú až 90 % prežitia stromčeka po takomto presadení. 

Ak ste z Petržalky a potrebujete stromček fyzicky popozerať a vybrať, aj predajcovia na parkovisku v Petržalke pri TPD takisto majú široký výber vianočných jedličiek. V ponuke majú menšie stromčeky za 19 eur, väčšie za 29 eur. Okrem stromčekov si tu môžete kúpiť aj čečinu v cene 2 eurá. Ponúkajú aj frézovanie stromčeka na mieru do stojanu. Za malý stojan zaplatíte 29 eur, za veľký 32 eur. Majú otvorené aj cez víkendy od 8 do 20 hodiny. Rovnaká firma vám predá stromčeky vedľa OC Bory Mall v Lamači.

Zdroj: ac

Ponuka vianočných jedličiek tu je pestrá

Zdroj: ac

​Stromček vám zabalia do prepravnej fólie, zaplatíte zaň jedno euro.

Zdroj: ac

Zdroj: ac

Zdroj: ac

​Stromčeky - jedličky tu nájdete opäť v rôznych veľkostiach a cenách, vyberiete si, aká vám najviac vyhovuje

Stromčeky predávajú aj pred Centrom Nivy. Takýto dlhý rad sa tu dnes doobeda vytvoril.

Zdroj: nc

​Vianočné stromčeky predávajú aj pred obchodným domom Ikea. Stromček tu stojí 19,99 eur, bezplatne vám ho zabalia, využiť môžete aj doplnkovú službu ako orez kmeňa za euro. Aj Ikea skrátila otvárací čas, stromček si tu môžete kúpiť od 8-20 hodiny, kedy začína platiť zákaz vychádzania.

Zdroj: ms

Zdroj: ms

​(nc, ms)

Páčil sa vám článok?