Zberatelia si prídu na svoje: Do predaja ide ďalšia nula eurová bankovka, tentokrát ju kúpite v ZOO

16.10.2021
0

Zdroj: ZOO Bratislava

Páčil sa vám článok?

Populárny predaj nula eurových bankoviek so zberateľskou hodnotou je opäť tu. Najbližšie si takúto bankovku kúpite v piatok 22. októbra v bratislavskej ZOO.

Ako informuje bratislavská zoologická záhrada, ide o edíciu k 60. výročiu založenia Zoo Bratislava vydanú v náklade 5000 kusov, 1000 kusov z tohto nákladu sú takzvané "anniversary" bankovky.

Predaj bankovky začne s otvorením ZOO o 10:00. Vstup do zooshopu bude podliehať platným opatreniam a bude sa riadiť takzvaným OTP režimom (očkovaný, testovaný, PREKONAL COVID-19). Na plynulý priebeh bude dohliadať mestská polícia a SBS.

"Predajná cena bankovky bude štyri eurá a na jednu vstupenku a k nej prítomnú osobu bude možné si zakúpiť až päť bankoviek, z čoho jedna môže byť z "anniversary" bankoviek, tzn. na jednu vstupenku je možné zakúpiť len jednu "anniversary" bankovku," približuje ZOO. .

Kúpou bankoviek zároveň prispejete na rozvoj zoo. 

Koncept eurobankoviek vznikol vo Francúzsku a jej tvorcom je Richard Faille, ktorý v roku 1996 začal spoluprácu s francúzskou mincovňou Monnaie de Paris. Oficiálny názov eurobankovky s nulovou hodnotou je Euro Souvenir a momentálne sa predáva nielen v eurozóne, ale i v Amerike, Rusku a Číne. Každá bankovka má svoje vlastné číslo, je vytlačená na bavlnenom papieri a obsahuje množstvo ochranných prvkov. Aj preto je taká zaujímavá pre zberateľov, ktorí majú záujem predovšetkým o nižšie čísla.

(ms) 

Páčil sa vám článok?