OZ Vagus hľadá lekárov na spoluprácu, ide hlavne o rôznych špecialistov či všeobecných

22.9.2021
pracovníci OZ Vagus v teréne

Zdroj: OZ Vagus

Páčil sa vám článok?

Zdravie je nadovšetko a na ulici to platí stonásobne. Občianske združenie OZ Vagus poskytujú už 10 rokov ľuďom bez domova základné služby priamo v teréne, ako aj sociálne poradenstvo, ktoré je zamerané hlavne na riešenie zdravotného stavu a vybavenie dokladov. Aktuálne hľadajú lekárov, ktorých je nedostatok.

Jednou z najčastejších tém, ktoré Oz Vagus musí riešiť pri ich práci s ľuďmi bez domova, je zdravie. "V teréne, v dennom centre aj v integračnom programe sa stretávame s ľuďmi s rôznymi ochoreniami, chonickými stavmi v dôsledku nedoliečených chorôb a poranení, častokrát riešime otázky mentálneho zdravia," upozornil na sociálnej sieti OZ Vagus.


Priblížili, že k svojej práci preto hľadajú citlivých a empatických spolupracujúcich lekárov a lekárky, ktorí budú ochotní poskytovať ošetrenie, či dlhodobú starostlivosť v dôstojných podmienkach a s rešpektujúcim prístupom k ľuďom bez domova. "Hľadáme obvodných lekárov a lekárky, špecialistov a špecialistky a zubných profesionálov v Bratislave a okolí," vyzvali OZ Vagus.  Ak o niekom viete alebo ste sami lekár, a máte záujem, kontaktujte priamo OZ Vagus.

​(nc)

Páčil sa vám článok?