11 tipov na výnimočné bývanie v Bratislave a okolí: Pozrite si najnovšie ponuky bytov, ktoré nie sú len pre horných desaťtisíc

3.2.2021
0

Zdroj: Shutterstock

Páčil sa vám článok?

Láka vás bývanie v rušnom centre mesta, alebo uprednostňujete pokojnejšiu prírodnú lokalitu, kde však tiež máte všetko potrebné na dosah? Predstavujete si svoj nový domov  v obytnej štvrti, ktorá prepája bývanie s množstvom príležitostí na trávenie voľného času, šport či relax, alebo skôr vo výškovej budove s exkluzívnym výhľadom?

Pripravili sme pre vás prehľad výnimočných projektov moderného bývania v Bratislave a blízkom okolí, v ktorých si každý nájde to svoje. Ponúkajú nielen luxusné a komfortné byty pre tých najnáročnejších, ale takisto príjemné, kvalitné a dostupné bývanie, kde sa budú dobre cítiť napríklad aj mladé rodiny s deťmi.

1. DANUBIUS ONE - nový projekt v širšom centre Bratislavy

Zdroj: FINEP

Moderná Bratislava rastie do výšky a Danubius One, nový projekt spoločnosti FINEP, ponúka na svojich 26 nadzemných podlažiach celkom 119  jednotiek, od 1-izbových až po priestranné 5-izbové byty o výmere 169 m2 s jedinečnými výhľadmi na mesto. Čistá architektúra budovy z pera architektov štúdia A69 ponúka záujemcom moderné bývanie a skvelé miesto pre život. Všetko, čo potrebujete, nájdete buď v bezprostrednej blízkosti, alebo doslova za rohom. Od detských ihrísk priamo v rezidenčnom projekte, cez športoviská, školy, škôlky až po nákupy v OC Central, ktoré je situované 5 minút pešou chôdzou od projektu. Zastávky MHD máte rovnako pár metrov od domu.

Danubius One je len jeden a bola by škoda nechať si ujsť príležitosť kúpiť si moderné mestské bývanie pre seba alebo rodinu, rovnako tak prísť o zaujímavú možnosť zhodnotiť svoje investície do nájomného bývania. 

Projekt je už v predaji. Viac informácií o projekte nájdete na www.finep.sk.

_

2. SLNEČNICE – zóna Mesto & zóna Viladomy - najväčší rezidenčný projekt

Zdroj: CRESCO REAL ESTATE

Najväčší rezidenčný projekt Slnečnice pozostáva z dvoch zón, Viladomy a Mesto. Od februára 2020 je v predaji ďalšia etapa zóny Mesto – Slnečnice POP, ktorá je blízko plánovanej električky cez Petržalku a prinesie viac ako 360 bytov, každý s vlastným balkónom. Ponúkané byty poskytnú obyvateľom výbornú dopravnú dostupnosť a v budúcnosti aj park s cyklotrasou napojený promenádou na bulvár štvrte Slnečnice.

Pre náročnejších klientov je v predaji posledná etapa Viladomov s názvom UNIQ, ktorí ocenia priestranné balkóny, veľkometrážne strešné byty s terasami a úžasnými výhľadmi, či byty s predzáhradkami na štýl rodinného domu. V obchodnom centre Slnečnice Market sa nachádzajú rôzne prevádzky a rodičia ocenia materskú škôlku. Blízky lesík a dunajská hrádza zase poskytujú možnosti pre športovcov. V zónach sa nachádzajú vnútrobloky s menšími detskými ihriskami či workout zónou. Naprojektované sú dva rozsiahle parky, kde bude detské ihrisko, výbeh pre psov, multifunkčné športovisko či workoutové zóny.

Viac informácie o projekte na www.slnecnice.sk.

_

3. VILA BYTY PRI LESÍKU - moderné bývanie pri borovicovom háji

Zdroj: Willy and Black

​V posledných rokoch silnie trend bývania v obciach situovaných v tesnej blízkosti Bratislavy. Cenová dostupnosť ruka v ruke s výborným dopravným spojením a kompletnou občianskou vybavenosťou robia z mnohých týchto obcí ideálne miesto pre život pre mladé rodiny s deťmi alebo ľudí, ktorí sú unavení z ruchu veľkomesta.

Nový projekt Vila byty Pri lesíku je svojím charakterom mestský projekt vsadený do dediny Miloslavov tak, aby ideálne zapasoval do prostredia a okolitej prírody. K jeho prednostiam patrí parkovacie státie pod bytovkou v cene bytu s výťahom z podzemného parkoviska či pivničná kobka v cene bytu. Na skok od Vila bytov je obchodné centrum OC Miloslavov s Billou. V blízkosti sa nachádza aj škola, škôlka, pošta, potraviny či reštaurácia. Fanúšikovia športu a prírody ocenia blízkosť jazier, hrádze a viacerých cyklotrás. Bratislava, vzdialená len 8 km od bytov, je perfekte dostupná po diaľnici D4R7 alebo vlakom zo stanice Alžbetin Dvor (cca 1,5 km od projektu).

Viac informácií o projekte nájdete na www.vilabyty.sk.

_

4. EUROVEA TOWER - vysokokvalitné bývanie v prvom mrakodrape

Zdroj: JTRE

​​Nábrežná promenáda sa už čoskoro predĺži až po most Apollo a vytvorí viac priestoru na oddych, aktívny pohyb aj príjemné posedenie na káve s priateľmi. Stavba unikátneho 168 metrov vysokého mrakodrapu EUROVEA TOWER je už v plnom prúde a čoskoro prinesie vysokokvalitné bývanie pre jednotlivcov aj rodiny s všestrannou občianskou vybavenosťou. Prepojenie bývania so živými spoločenskými, kultúrnymi či športovými aktivitami dunajského nábrežia je fenoménom moderného mestského života Bratislavy.

Svojím nápaditým dizajnom vychádzajúcim z jemných kriviek sa ženská krása EUROVEA TOWER stane elegantným protikladom k majestátnosti Bratislavského hradu. Jej nádhernú siluetu zvýrazní cez deň hra svetla a tieňov, v noci zase pôsobivá iluminácia. Presklenie bytov až k podlahe, nádherný výhľad z každej izby a vysokokvalitný štandard vybavenia odrážajú charakter celého projektu.

Viac informácií o projekte nájdete na www.euroveatower.sk.

_

5. BORY BÝVANIE – dostupné bývanie v obklopení zelene

Zdroj: Penta Real Estate

Rezidenčný projekt Bory Bývanie, ktorý vzniká v novej štvrti Bory, prináša kvalitné a cenovo dostupné bývanie v modernom architektonickom štýle s vysokým podielom zelene a kompletnou občianskou vybavenosťou. Aktuálne je vo výstavbe tretia etapa projektu pod názvom Bory Promenáda, ktorá zaujme hlavne ľudí s aktívnym životným štýlom.

Bory Promenáda je situovaná v tesnej blízkosti nákupného centra Bory Mall a je charakteristická výbornou občianskou vybavenosťou. V pešej dostupnosti sa nachádzajú obchody, služby, kino, fitnes centrum či plavecký bazén. Budúci obyvatelia ocenia aj novú materskú škôlku, verejný park s množstvom zelene, cyklotrasy či multifunkčné ihriská. V štvrti zároveň vzniká Nemocnica novej generácie, ktorá bude poskytovať plánovanú i akútnu zdravotnú starostlivosť na najvyššej európskej úrovni, plne hradenú zo zdravotného poistenia. V príprave je aj pokračovanie úspešnej druhej etapy projektu pod názvom Bory Nový Dvor, ktorej výstavba začne už v prvom kvartáli 2021.

Viac informácií o projekte nájdete na www.borybyvanie.sk.

_

6. MORUŠE – jedinečná architektúra v jedinečnej lokalite

Zdroj: VI Group

​Projekt MORUŠE z dielne VI Group zaujme predovšetkým svojím minimalistickým a výtvarným prístupom k architektúre, ktorý vhodne využíva atypické materiály a reflektuje súčasné trendy v staviteľstve. Objekt je situovaný v jednej z najdostupnejších a najobľúbenejších častí Bratislavy – v Ružinove. Milovníkom dynamického mestského života poskytne výborné dopravné napojenie a širokú škálu vybavenosti v blízkom okolí.

Ponuka polyfunkčného komplexu MORUŠE zahŕňa množstvo atraktívnych bytov, apartmánov čí obchodných priestorov s dostatočným množstvom parkovacích státí ako na teréne, tak i v suteréne objektu. Do popredia by sme vyzdvihli tiež jedinečný koncept vnútorných zelených átrií a rozsiahlych komunitných záhrad na streche objektu, poskytujúcich možnosť dopestovania čerstvého ovocia a zeleniny, aktívneho oddychu a príležitosť budovania susedských vzťahov. Predaj projektu bol spustený koncom minulého roka. Začiatok výstavby je naplánovaný na 2Q 2021, jej ukončenie sa predpokladá v 3Q 2023.

Viac informácií o projekte nájdete na www.moruse.sk.

_

7. NOVÁ TULIPA - vidiecke bývanie s perfektnou dostupnosťou do Bratislavy

Zdroj: ATOPS Development

Ak vás budia ruchy mesta, vo vidieckom prostredí Kvetoslavova to v posteli potiahnete až do poludnia. Pokojné a tiché bývanie je v kontraste s dynamikou miest. Z Kvetoslavova sa pritom rýchlo dostanete vlakom či autobusom do Bratislavy. Blízky výjazd na rýchlocestu umožňuje pohodlné napojenie autom.

Nová Tulipa je projekt slovenského developera ATOPS Development 3, ktorý sa venuje i výstavbe kvalitných bytov a domov za prijateľné ceny. Nová Tulipa ponúka 1- až 4-izbové byty, najväčšie majú viac ako 100m2 s nadštandardnou výbavou. V miestnostiach sú kvalitné obklady, dlažby, sanita, parkety a dvere, podlahové kúrenie, klimatizácia a predpríprava na elektrické žalúzie. Samozrejmosťou sú zelené terasy na najvyšších poschodiach a záhradky na najnižších. Súčasťou projektu je park, ihriská a športoviská vo vnútrobloku. Nezabúda ani na elektronabíjačky, ktoré pripravuje i v tomto projekte. Základná škola je vo vedľajšej ulici a priamo v Novej Tulipe bude developer stavať aj škôlku.

Viac informácií o projekte nájdete na www.novatulipa.sk.

_

8. NOVÁ ALEJ MARTINA BENKU – nadštandardné bývanie na Záhorí

Zdroj: ATOPS Development

Ste pripravení presťahovať sa? V Novej Aleji Martina Benku v Kostolišti je už všetko pripravené a na vás zostáva doladiť si bývanie podľa vlastného vkusu. V projekte slovenskej spoločnosti ATOPS Development sa nesťahujete do holobytu, ale dostávate nadštandard. Podlahové vykurovanie, klimatizácia, výbava kúpeľne kvalitnými obkladmi a sanitou, predpríprava na elektrické žalúzie. Byty na prízemí a rodinné domy majú záhradku. Najvyššie byty majú bezúdržbovú zelenú terasu. Prejdite sa po nich, váš deň bude lepší a spojený s prírodou už od rannej kávy.

Pre bláznenie detí je pripravené detské ihrisko s rôznymi zábavnými prvkami. Súčasťou celého areálu je park. A že žijete na dedine? Dnes je všetko inak - ticho ostalo, no občiansky komfort je perfektný. Čo nevybavíte v obci, vyriešite v mestách. Z Kostolišťa je to 5 minút autom do Malaciek a 30 minút do Bratislavy po diaľnici.

Viac informácií o projekte nájdete na www.novaalejmartinabenku.sk.

_

9. KLINGERKA - posledné voľné byty v najvyššej rezidenčnej budove

Zdroj: JTRE

​Štýlová dominanta KLINGERKA sa stane súčasťou nového bratislavského downtownu. O bývanie, v súčasnosti najvyššej rezidenčnej budove, je veľký záujem - v ponuke sú iba posledné byty, každý s výhľadom na hlavné mesto a okolie. KLINGERKU dokončí developer JTRE v roku 2022, jej súčasťou bude zelený park na ploche 4000 m2 rovno pred 35-poschodovou obytnou vežou.

Byty ponúkajú moderný štandard bývania s využitím kvalitných materiálov. Okná sú z hliníkových profilov s izolačným trojsklom, biele interiérové dvere majú skryté pánty a kovania. V obytných miestnostiach bude drevená plávajúca podlaha, v kúpeľni a WC gresová dlažba. Tepelnú pohodu zabezpečia doskové panelové radiátory, resp. podlahové konvektory pred zasklenými stenami a rebríkové radiátory v kúpeľniach. V štandarde je videovrátnik aj príprava na inštaláciu chladenia. Príslušenstvom bytu je pivnica. Vstupná lobby je s recepciou, priestorom na poštové schránky a sedením. Do bytov a garáží pôjde 5 rýchlovýťahov s inteligentným systémom riadenia.

Viac informácií o projekte nájdete na www.klingerka.sk.

_

10. RNDZ - dostupné bývanie v objatí zelene

Zdroj: VI Group

Obytný komplex RNDZ je zasadený do prostredia Rače pod masívom Malých Karpát tak, aby čo najviac toleroval jeho prírodné danosti. Snahu o zvýšenie kvality existujúceho prostredia potvrdzuje aj plánované množstvo kultivovanej zelene v rámci parteru, vo vnútroblokoch objektov a v nadväznosti na Račiansky potok. RNDZ tak ponúka budúcim obyvateľom dostupné bývanie v objatí zelene, pozostávajúce z 136 bytov a 166 apartmánov v štruktúre jednoizbových, dvojizbových, trojizbových ako i štvorizbových. Časť bytov a apartmánov na druhom nadzemnom podlaží je v predaji aj s predzáhradkou.

Projekt spoločnosti VI Group predstavuje prínos aj pre samotnú miestnu časť Východné. Okrem detského ihriska prináša komunitnú záhradu, cyklotrasu pozdĺž ulíc Pri Šajbách-Sklabinská, ale hlavne rozšírenie tu toľko potrebnej občianskej vybavenosti. Začiatok výstavby je naplánovaný na prvý štvrťrok 2021. Dokončenie výstavby predpokladá investor v druhom štvrťroku 2023.

Viac informácií o projekte nájdete na www.rndz.sk.

_

11. OVOCNÉ SADY - zelený projekt na Trnávke

Zdroj: JTRE

​​V bratislavskej Trnávke úspešne napreduje výstavba novej obytnej štvrte OVOCNÉ SADY. Funkčná a jednoduchá architektúra, cenovo dostupné bývanie a verejné priestory so zeleňou charakterizujú tento vo všetkých smeroch zaujímavý projekt. V 6 bytových domoch bude spolu 550 bytov, z ktorých už viac ako 70% má svojho majiteľa.

Súčasťou OVOCNÝCH SADOV bude centrálne osadený park s okrasnými ovocnými stromami, detským ihriskom a priestorom na trávenie času, ktorý bude zavlažovaný z vlastných studní. Ihrisko počíta s vybavenosťou pre obyvateľov vo forme cvičiacich strojov. Benefitom sú pitná fontána, tienené plochy a lavičky či komunitný gril. Park bude hraničiť s areálom verejnej materskej školy s kapacitou až 80 miest, umiestnenej v jednom z obytných domov. Pridanou hodnotou bude dopravná dostupnosť, nielen priame napojenie na diaľničný obchvat, ale aj na mhd. Vhodný byt si nájdu mladí, páry čakajúce prírastok, rodiny s deťmi, ale aj seniori, ktorí uprednostňujú pokojnú štvrť pred ruchom veľkomesta.

Viac informácií o projekte nájdete na www.ovocnesady.sk.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie