Ktoré miesta sa vám v rámci dovolenky na Slovensku oplatí navštíviť?

13.7.2020

Zdroj: Shutterstock

Páčil sa vám článok?

Patríte k vášnivým cestovateľom a v minulých rokoch ste si obľúbili exotické turistické rezorty a destinácie? Zrejme vás ani vo sne nenapadlo, že tento roku budete musieť v rámci ochrany zdravia celej rodiny ostať doma. Stráviť dovolenku s takými možnosťami, aké nám aktuálna situácia ponúka. Nie je to ale žiadny dôvod na paniku, ale príležitosť, ako prežiť krásnu dovolenku aj na Slovensku.

Prekvapiť vás môže veľa pekných vecí, stačí si na takéto cestovanie zbaliť do kufra nové dámske spoločenské šaty, ktoré budú obdivovať všetci. Nechajte sa preto nami tak trochu inšpirovať.

Múzeum Andyho Warhola v Medzilaborciach

Milujete módu a s obľubou nosíte krásne Swarovski náušnice? Potom ste určite veľmi vnímavou osobou, ktorej imponuje aj výtvarné umenie. Využite preto svoju dovolenku na návštevu múzea Andyho Warhola v Medzilaborciach.

V malom mestečku na východe krajiny, z ktorého pochádzali rodičia tohto svetoznámeho umelca nájdete múzeum, ktoré obsahuje 160 prác autora, ktorého dela v štýle pop artu sa dodnes s obľubou reprodukujú a predávajú. A ktovie, možno si odtiaľ domov prinesiete aj originálny suvenír.

Vyberte si zaujímavé podujatie v Bratislave

Vedeli ste o tom, že až 80 % našej krajiny sa nachádza v nadmorskej výške viac ako 800 metrov. Máme tu najvyššiu časť Karpát - Tatry, ktoré sú zaradené do biosférických rezervácií UNESCO. Svetoznáme pohorie je prírodnou hranicou Slovenska a Poľska, na ktorej sa nachádza asi 100 jazier a vodopádov. Tieto turistami obľúbené veľhory nie sú ale jediným skvostom našej vlasti.

Mnohí pred takýmto výletom uprednostnia originálne pamiatky a pohodlné spoznávanie mesta. Napríklad budova Slovenského rozhlasu, ktorá bola postavená v druhej polovici 20. storočia v tvare obrátenej pyramídy alebo vyhliadková plošina UFO v Bratislave nad mostom a Dunajom, či  pozostatky stredovekého hradu Devín na okraji hlavného mesta, odkiaľ sa otvára nádherný výhľad na Karpaty. A pokiaľ by ste si chceli takýto výlet ešte viac spestriť, naplánujte si ho v deň konania zaujímavého podujatia v Bratislave a o zábavu máte určite postarané.

Zdroj: Shutterstock

Tropický svet uprostred krásnej prírody

Pokiaľ by vám predsa len chýbala atmosféra exotickej dovolenkovej destinácie, môžete zamieriť do Aquaparku v Bešeňovej. Letné teploty a množstvo vodných atrakcií sa tu postará o to, aby ste sa na pár hodín osviežili ako v mori. Nájdete tu bazény aj tobogany, môžete si dopriať vytúžený wellness & spa a rôzne iné procedúry, ktoré dostanú vaše telo do pohody. Postarané je aj o občerstvenie a príjemné letné osvieženie. 

Stačí si vybrať vhodný termín, nahlásiť v práci dovolenku a presvedčiť sa o tom, ako úžasne sa relaxuje aj na Slovensku.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah
Páčil sa vám článok?