Minister vyzýva: Vymyslite názov šiesteho bratislavského mosta, máte nápad, ako by sa mohol volať?

10.6.2020
Nový most, ktorý spája dva brehy Dunaja v rámci nultého obchvatu Bratislavy

Zdroj: Facebook/Andrej Doležal

Páčil sa vám článok?

Minister dopravy Doležal vyzýva verejnosť, aby pomohli s výberom názvu mosta v Bratislave. Ten je súčasťou nultého obchvatu D4 a prepája dve veľké časti Dunajského súmostia.

V Bratislave by sme už budúci rok mali mať úplne dokončený v poradí šiesty most. Ten je súčasťou nultého obchvatu D4 a prepája dve veľké časti Dunajského súmostia - hlavný most a východné predmostie na rozostavanom úseku diaľnice Bratislava, Jarovce – Ivanka, sever.

"Keďže tento most ešte nemá názov, budem rád, ak nám ho pomôže vybrať verejnosť. Prosím, napíšte do komentára pod tento príspevok svoj návrh názvu a desať návrhov s najväčším počtom lajkov sa dostane do užšieho výberu, z ktorého bude opäť verejnosť vyberať ten víťazný. Svoje návrhy môžete písať do 15. júla," napísal minister dopravy Andrej Doležal včera na svojom facebooku.

Minister Doležal má aktuálne viac ako stovku komentujúcich, ktorí majú nápad, ako by sa podľa nich mal  most volať. Čitateľ Denis navrhuje ho pomenovať "Španielsky most". "Jednak mi vždy upúta pozornosť čokoľvek čo sa v nejakom meste volá podľa úplne inej krajiny (Spanish Steps v Ríme napríklad). A zároveň by to bolo pekné memento enormnej korupcie, ktorá sprevádza každý štátom financovaný dopravný projekt na svete. No a práve Španielsko je známe obrovskými verejnými investíciami do dopravnej infraštruktúry," vysvetľuje svoj návrh.

Ďalší používateľ facebooku Daniel ho navrhuje nazvať "Trianonský most", pretože podľa neho by sa to k 100. výročiu podpísania Trianonskej mierovej zmluv hodilo.

V roku 2012 vtedajší bratislavský župan Frešo vyhlásil anketu na názov cyklomostu ponad Moravu, po týždni vyhral názov Most Chucka Norrisa. Ten však nakoniec zamietli a s rakúskou stranou sa dohodli na Moste slobody.

​(nc)

Páčil sa vám článok?