Bratislavská ZOO bude v stredu opäť prístupná pre verejnosť

5.5.2020

Zdroj: Čitateľka Lenka

Páčil sa vám článok?

Do areálu zoo budú môcť vstúpiť iba návštevníci s ochranným rúškom či inou vhodnou pokrývkou zakrývajúcou nos a ústa. Kvôli opatreniam šírenia koronavírusu bol areál zoo dva mesiace zatvorený.

"Na pokladnici pri predaji vstupeniek je umiestnené bezpečnostné plexisklo. Predaj vstupeniek bude v hotovosti, kartou, ale návštevníkom odporúčame najmä bezkontaktný online predaj e-vstupeniek," informuje vedenie zoo. Dezinfekčné prostriedky budú návštevníkom k dispozícii pri vstupe, pri bufetoch a na všetkých verejných toaletách.

Pre návštevníkov budú sprístupnené všetky vonkajšie expozičné časti. "Pavilóny budú zatiaľ uzavreté, aby nedochádzalo k možnému zhromaždeniu sa väčšieho počtu návštevníkov v uzavretých priestoroch. Občerstvenie v bufetoch bude podávané z predajných okienok bez možnosti sedenia," spresnilo vedenie zoo. V rámci celej záhrady budú na frekventovaných miestach umiestnené oznamy upozorňujúce na dodržiavanie hygienických opatrení, ktoré majú za cieľ chrániť ľudí a zamedziť možnému šíreniu nového koronavírusu. Medzi opatrenia patrí aj dodržiavanie primeraných rozstupov. DinoPark bude pre návštevníkov sprístupnený, avšak okrem 3D kina, detského tetovania a zmrzliny.

Zoo Bratislava zároveň informuje, že minimálne do vyhlásenia štvrtej fázy uvoľňovania opatrení v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu nebude realizovať vzdelávacie programy a akékoľvek podujatia pre verejnosť. Vzdelávanie i propagáciu bude naďalej zabezpečovať online prostredníctvom sociálnych sietí a webovej stránky.

Zoologická záhrada v Bratislave bola pre verejnosť uzatvorená od 9. marca na základe rozhodnutia jej zriaďovateľa, hlavného mesta. Dôvodom bolo zamedzenie šírenia nového koronavírusu.

(TASR)

Páčil sa vám článok?