VIDEO: Na Prístavnom moste vietor prevrátil kamión, v Lamači odtrhol strechu školy

4.2.2020
0

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

AKTUALIZOVANÉ Bratislavu v utorok predpoludním zasiahla víchrica, silný nárazový vietor robí problémy vo viacerých častiach mesta. Na Prístavnom moste v smere do Petržalky sa dokonca prevrátil kamión.

Vietor spôsobil škodu aj na Námestí 1. mája, kde zvalil stavebný plot a ten podľa našich informácií zranil ženu. Marianum už zatvára svoje cintoríny, deťom zakázali opúšťať budovy škôl, hasiči zasahujú pri desiatkach prípadov.

Takto došlo k prevráteniu kamióna na Prístavnom moste:

"Vietor sfúkol stavebné oplotenie na tri ženy stojace na zastávke MHD a chodníku. Jednu ženu, mala cca 50 rokov, trafilo oplotenie do chrbta. Spadla na zem a mala krv na ruke. Bola privolaná policajná hliadka. Žena odmietla sanitku, ošetrili ju v blízkych potravinách," prezradil nám o páde plota pán Miloslav.

Zdroj: Miloslav Máder

​"Hasiči stále zasahujú pri veľkom množstve udalostí, ktoré zapríčiňuje nepriaznivá poveternostná situácia. Ich počet od rána prudko narástol, a to na 177. Najčastejšie je pomoc hasičov potrebná v Bratislavskom a Trnavskom kraji (55 a 54 udalostí), kde je zaznamenaných množstvo popadaných stromov a uvoľnených striech, ktoré ohrozujú okolie,"  informovala nás Zuzana Farkasová z hasičského prezídia.

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Zdroj: Marián Dekan

V Lamači odtrhlo strechu školy na Borinskej:

Zdroj: FB Lamačania

Vietor ovplyvnil aj premávku MHD. Ako uvádza Dopravný podnik Bratislava, linky 96 a 98 boli v smere do Petržalky odklonené cez most Apollo, linka 43 kvôli popadaným stromom nepremávala, linka 99 nepremávala po Antolskej a niektoré zastávkové prístrešky nevydržali nápor vetra. 

Zdroj: DPB

Zdroj: ac

Zdroj: ac

​Takto dopadli smetné koše v Petržalke

(ms)

Páčil sa vám článok?