Vedeli ste, že v centre mesta vlastní magistrát aj "primátorský byt"?

10.1.2020
0

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

Hlavné mesto, teda magistrát, vlastní viacero nehnuteľností. Mnoho ľudí však nevie, že medzi nimi je aj nehnuteľnosť známa ako primátorský byt.

Tzv. primátorský byt sa nachádza priamo v centre mesta na Sedlárskej ulici. Zaujímalo nás, aké je jeho využitie a teda či ho napríklad naozaj využíva primátor Matúš Vallo, ktorý však taktiež býva v centre mesta. 

"Medzi nehnuteľnosťami vo vlastníctve hlavného mesta je i objekt na Sedlárskej 2-4, v ktorom sa okrem iného nachádzajú aj dve bytové jednotky so samostatnými vstupmi do bytov. Pre tento priestor, ktorý bol kedysi jedným bytom, sa ešte v dávnejšej minulosti zaužíval názov „primátorský byt“, aj keď sa na tento účel nevyužíva. Momentálne je tento priestor prázdny. Hľadáme možnosti jeho využitia," odpovedal na naše otázky hovorca magistrátu Peter Bubla. 

Ide teda o budovu na Sedlárskej hneď vedľa známej predajne zahraničnej tlače, v ktorej sa  na prízemí nachádza krčma určená najmä turistom.

"Mesto nadobudlo túto nehnuteľnosť v roku 1994 (v zmysle prijatého zákona o majetku obcí prešli pozemky a budovy do vlastníctva Hlavného mesta SR Bratislavy). Byty sa nachádzajú na II. poschodí o výmere 176,62 m2 a  III. poschodí (podkrovie) o výmere 140,25 m2. Byty nie sú zariadené nábytkom. Po menších opravách by priestor mohol byť užívaniaschopný," doplnil Bubla.

Dom na Sedlárksej 2,4, v ktorom sa nachádza aj "primátorský byt":

Zdroj: Marián Dekan

(ms)

Páčil sa vám článok?