Prichádza poriadna zima: Aké verejné klziská sú už k dispozícii?

30.11.2019
Klzisko na Hviezdoslavovom námestí

Zdroj: nc

Páčil sa vám článok?

Radšej sa korčuľujete pod holým nebom alebo skôr na zimnom štadióne? Aj túto zimu si môžete v Bratislave vybrať spomedzi viacerých lokalít, kde si môžete zakorčuľovať či už zadarmo alebo za vstupné.

Klzisko River Park

Na klzisku na nábreží Dunaja aktuálne prebieha zaľadňovanie a ako nás informovali z River Parku, ak všetko pôjde podľa plánov, otvoria už túto stredu 4.12. Korčuľovať sa tu budete môcť sedem dní v týždni od desiatej do deviatej večer. Vstup na klzisko je pre verejnosť zadarmo. V podzemnej garáži počas víkendov za parkovanie na tri hodiny neplatíte. Nájdete tu aj požičovňu korčúľ, kde si môžete požičať aj prilbu, dať korčule nabrúsiť a odložiť si batožinu. Za požičanie jedného páru zaplatíte 3 eurá, na rovnakú sumu vás vyjde aj brúsenie korčúľ. Batožinu si uschováte za jedno euro.

Zdroj: riverpark.sk

Klzisko Eurovea

Od polovice decembra sa môžete tešiť aj na otvorené klzisko s pravým ľadom. "Ľadovú plochu začíname stavať 9.12., veríme, že otvoríme 13.12., ale oficiálne 15.12., aby sme mali rezervu na namrznutie, ak bude teplo a slnečno," povedala pre banoviny.sk PR manažérka Eurovey Oľga Hammer. Korčuľovať sa budete môcť každý deň od 13-tej do 21 hodiny, cez víkendy od 10-tej. Ak nemáte korčule, požičiavajú ich zadarmo, takisto neplatíte vstupné.

Ľadová plocha pred DK Ružinov

Korčuľovanie na tejto ľadovej ploche je na umelom ľade so švajčiarskou technológiou Glice. Klzisko je ekologické, nepotrebuje k prevádzke vodu ani teploty pod nulou. Klzisko je v prevádzke od 22.11.2019 takmer do konca februára do 22.2.2020.
Korčuľovať sa tu môžete od pondelka do piatku od 14:00 - 21:00, počas víkendu od 10:00 - 21:00. Vstup je pre všetkých korčuliarov zadarmo.

Ľadová plocha Hviezdoslavovo námestie

Túto zimnú sezónu si korčuliari môžu zakorčuľovať aj v Starom Meste pod holým nebom na Hviezdoslavovom námestí (úvodná fotografia). Klzisko na ploche 40 x 10 metrov spravuje mestská časť Staré Mesto. Je otvorené denne 10.00 h do 22.00 h a korčuľuje sa tu zadarmo. Za požičanie korčúľ zaplatíte štyri eurá. Záujemcom tu takisto nabrúsia korčule či požičajú helmy. Požičovňa zároveň slúži ako úschovňa s poplatkom 50 centov.

Zimný štadión Ondreja Nepelu

Ľadová plocha Zimného štadióna Ondreja Nepelu je dostupná pre verejné korčuľovanie od 2.11. Nielen profesionálni hokejisti či krasokorčuliari sú tu vítaní, ale samozrejme aj rodiny s deťmi. Tak ako po minulé roky, aj túto sezónu si budete môcť korčule požičať či nabrúsiť. Aktuálne informácie a kompletný rozpis korčuľovaní nájdete TU.

Ceny vstupného od minulého roka nemenili, vstupné na 1,5 hodiny pre dospelého je 2,2 eur, pre deti do 15 rokov a seniorov 1,8 eur. Prenájom skrinky stojí euro. Kompletný cenník aj ostatných poplatkov nájdete TU.

Zimný štadión Harmincova v Dúbravke

Korčuľovanie verejnosti  na Zimnom štadióne v Dúbravke začalo 9.11. Požičovňa korčúl na ZŠ Harmincova je aktuálne zatvorená z dôvodu stavby tribúny na Zimnom štadióne, ktorá by mala byť začiatkom decembra hotová. Cenník od minulého roka nemenili, za vstup pre dospelého zaplatíte 2 eurá, za dieťa do 15 rokov 1,6 eura. Občerstviť sa môžete v bufete pri ľadovej ploche či v reštaurácii, ktorá je v objekte. Aktuálne informácie a rozpis korčuľovania pre verejnosť nájdete TU.

Ice Aréna – Zimný štadión Lamač

Zimák v Lamači ponúka pre záujemcov každého veku individuálne aj kolektívne kurzy korčuľovania a krasokorčuľovania. Ak nemáte korčule, môžete si ich zapožičať aj priamo na štadióne. Otvorená je aj reštaurácia na zimnom štadióne.

Aktuálny rozpis verejného korčuľovania nájdete TU. Pre obyvateľov Lamača je verejné korčuľovanie bezplatné. Pre deti do 15 rokov je 0,50 eura, pre dospelých korčuliarov 1 euro. Poplatok za nabrúsenie 1 páru korčúľ je 3 eurá.

Avion Aréna

Korčuľovať sa dá aj v nákupnom centre Avion. Klzisko tu funguje celý rok za poplatok na dve hodiny pre dospelého 1,5 eura, pre dieťa do 12 rokov jedno euro. Verejné korčuľovanie je v týchto časoch: pondelok, utorok, štvrtok, piatok: 17:00 - 19:00 hod., streda: 10:00 - 12:00, 17:00 - 19:00 hod., sobota a nedeľa: 10:00 - 19:00 hod.

Hodina korčuľovania stojí od 12 rokov 1,5 eura, za dieťa do 12 rokov zaplatíte jedno euro. Korčule si môžete za 3 eurá aj požičať, v rámci služieb ponúkajú aj brúsenie. 

Vajnorská ľadová plocha

Ľadovú plochu vo Vajnoroch aktuálne pripravujú na jej spustenie. „Vajnorskú ľadovú plochu“, plánujú otvoriť približne v polovici decembra. Informácie aj pripravovaný harmonogram korčuľovania pre verejnosť nájdete na tomto linku TU.

Zimný štadión Vladimíra Dzurillu

Bezplatné verejné korčuľovanie  na Zimnom štadióne Vladimíra Dzurilu býva každú nedeľu v čase od 15:00 do 16:45 hod. v Hale 2. Verejné korčuľovanie na tomto športovisku začína zajtra 1.12., korčuľovanie bude k dispozícii od 15-16:45 hod. Ďalšie verejné korčuľovanie bude 8.12. v rovnakom čase.

Petržalský zimný štadión

Štadión je v prevádzke celoročne. Čo sa týka verejného korčuľovania - rozpis nájdete na domovskej stránke, zvyčajne má  verejnosť priestor v sobotu v popoludňajších hodinách TU. 

K dispozícii je aj požičovňa korčúľ a ich brúsenie.Vstupné pre dospelého za 105-minútový blok sú 3 eurá, deti do 15 rokov zaplatia 2,5 eura. Platíte aj za doprovod, ak idete bez korčúľ, zaplatíte 1,5 eura za vstup.

​Na viacerých miestach sa dá v tuhej zime korčuľovať aj na jazerách, no na vlastné riziko. Doterajšie teplo však ich zamrznutiu nepraje. Takéto jazerá nájdete na Kuchajde v Novom Meste, na Štrkoveckom jazere či Rohlíku v Ružinove či  na Železnej studničke.

(nc)

Páčil sa vám článok?