Zažite Advent na Bratislavskom hrade

27.11.2019

Zdroj: Dominika Kovacova

Páčil sa vám článok?

(pr) Advent na hrade je podujatie pre rodiny s deťmi, ktoré je plné dobrého jedla, pitia, programu a nezabudnuteľnej atmosféry. Tak ako po ostatné roky, aj tento raz zavítajú na Bratislavský hrad na Západnú terasu moderné aj ľudové kapely, divadelné súbory s vianočnými aj veselými, detskými predstaveniami a v neposlednom rade charitatívne organizácie, ktorým môžete aj vy pomôcť počas adventných dní.

Otvorenie Adventu na hrade je už 30. novembra. Ľudová cimbalová skupina FidliCanti nám zahrá do rytmu od 17:00 hodiny. 1. decembra 2019 v rovnaký čas rozprúdi atmosféru kapela The Backstep. Vianočné stánky budú plné voňavých dobrôt, vareného vína, medoviny, tradičných aj menej klasických jedál. Stačí iba prísť a ochutnať!

Pre deti je pripravený veselý kolotoč, živé zvieratká a krásny, drevený betlehem. V teple galérie sa môžu naši najmenší zohriať a počúvať vianočné príbehy, ktoré budú súčasťou Vianočnej čitárne plnej zaujmavých aktivít a neskutočných príbehov zo stránok kníh. Počas Adventu na hrade budú mať deti možnosť naučiť sa modelovať vianočné ozdoby zo šúpolia, maľovať si adventné motívy na sklo či vyrobiť ozdoby pomocou 3D tlačiarne.

Zdroj: Dominika Kovacova

​​Mikulášsky deň si deti môžu užiť  s malým cirkusom, ku ktorému sa cez víkend 7. a 8. decembra pridá aj predstavenie s klaunami či divadelné vystúpenie Vianočného príbehu. 14. a 15. decembra dáme priestor charitám a neziskovým organizáciam, ktoré nám pripomenú, že čas Vianoc je aj čas podať pomocnú ruku a rozdeliť sa s tými, ktorí mali v živote menej šťastia. Ak máte doma deky, oblečenie, hračky či veci pre zvieratká, ktoré už nemajú využitie, doneste ich cez víkend na hrad, budeme sa tešiť.

Poslednú adventnú sobotu, 21. decembra sa predvedie Šermiarska spoločnosť s predstavením v dobových krojoch a výstavou zbraní. Advent na hrade ukončíme vo veľkom štýle detskou diskotékou a veľkou Christmas párty s live Dj-mi!

Zdroj: Dominika Kovacova

​​​

Páčil sa vám článok?